Najnovije

Za sve ljubitelje Hari Potera: Veliko iznenađenje iz Čarobne knjige

Za sve ljubitelje Hari Potera sledi pravo iznenađenje. Čarobna knjiga se postarala da nas tokom oktobra obraduje sa dva sjajna izdanja, namenjena svim generacijama. I Sajam knjiga se bliži i možda su baš ovo naslovi kojima ćete počastiti svoje voljene ili sebe!

Foto: čarobna knjiga

Božić u Hogvortsu, DŽ.K. Rouling

„Približavao se Božić. Jednog jutra sredinom decembra Hogvorts je osvanuo pod snežnim pokrivačem debelim više od metra.“

Ovo je početak dvanaestog poglavlja knjige Hari Poter i Kamen mudrosti i dirljive priče o Harijevom prvom Božiću u Hogvortsu. Od Velike sale ukrašene veličanstvenim jelkama do prijatnih večeri u grifindorskom dnevnom boravku i radosti poklona na božićno jutro, to je praznik pun topline, drugarstva, dobre hrane i čarobnih iznenađenja koja Hari nikad neće zaboraviti.

Najlepši trenuci jedne od najvoljenijih knjiga svih vremena, Hari Poter i Kamen mudrosti, ispričani su rečima direktno uzetim iz knjige DŽ.K. Rouling i ilustrovani divnim slikama Ziji Gao, tako da čitava porodica može uživati u ovoj očaravajućoj novoj prazničnoj tradiciji.

Ziji Gao je rekla: „Kao bezbroj dece širom sveta, i ja sam odrasla uronjena u stranice Harija Potera, verujući da bi se moj magični san jednog dana mogao ostvariti. Iako me sova koja donosi pismo o prijemu u Hogvorts nije pronašla, smatram da sam imala izuzetnu sreću da postanem jedna od ilustratora ovog voljenog serijala knjiga, te da sopstvenom vizijom doprinesem građenju njegovog sveta. U ovoj knjizi protkala sam elemente iz očaravajućeg čarobnjačkog sveta i tradicionalnog božićnog slavlja. Želim da omogućim sveobuhvatno vizuelno iskustvo svakom detetu i odrasloj osobi koja žudi da provede srećan Božić uz Harija i njegove prijatelje u Hogvortsu.ˮ

Zvanični Hari Poter kuvar 2, DŽoana Farou

Upustite se u kulinarsko putovanje kroz Hogvorts i ostatak čarobnjačkog sveta u ovom zvaničnom kuvaru inspirisanom filmovima o Hariju Poteru! Ova predivna knjiga prepuna je fotografija u punom koloru i sadrži više od 40 recepata – što slatkih, što slanih – uključujući grickalice, deserte, napitke i obroke dostojne hogvortske gozbe!

Spremite pikantne palačinke „hrskava sovina pošta”, Hagridov ogroman i obilat paprikaš, brauni-plavušane Draka Melfoja, mač-ražnjiće ser Kadogana, trolovski slina-smuti i mnoge druge specijalitete! A usput ćete dobiti informacije o nutritivnim i dijetetskim svojstvima, kao i o bezglutenskim, vegetarijanskim i veganskim varijantama.
 
Ovaj kuvar sadrži i mnoštvo kulinarskih uputstava i saveta za najmlađe koji žele da postanu kuvari, kao i za ljubitelje Harija Potera!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA