Najnovije

IRAN: Ne želimo rat, ali ga se ne plašimo

Teheran teži pravednom miru u Pojasu Gaze i Libanu, saopštio je iranski ministar spoljnih poslova Abas Arakči.

Iran teži miru, ali je spreman za rat i ne plaši ga se, rekao je iranski ministar spoljnih poslova Abas Arakči na zajedničkoj konferenciji za novinare sa iračkim kolegom u Bagdadu.

On je istakao da će Teheran će uložiti napore da uspostavi mir u Pojasu Gaze i Libanu, objavio je Telegram kanal iranske vlade, prenose RIA Novosti.

"Apsolutno smo spremni za ratno stanje, ne plašimo se rata. Međutim, mi ne težimo ratu, mi težimo miru i uložićemo napore da (uspostavimo) pravedni mir u Gazi i Libanu", rekao je on.

Izrael je obećao uzvratni udarac nakon što je Iran prvog oktobra sproveo masovni raketni napad kao odgovor na ubistvo visokih zvaničnika Hamasa, Hezbolaha i jednog generala Korpusa garde islamske revolucije, tvrdeći da će odgovor Tel Aviva biti "smrtonosan, precizan i iznenađujući".

Iran je tvrdio da je gađao samo vojne objekte, a izveštaja o civilnim žrtvama u Izraelu nije bilo. Jedina prijavljena žrtva bio je Palestinac koji je naizgled usmrćen ostacima iranskog projektila.

Američki En-Bi-Si njuz je, pozivajući se na američke zvaničnike, juče javio da je Izrael suzio spisak mogućih iranskih meta i da bi napad mogao da se dogodi ovih dana. 

Neki izraelski zvaničnici su tražili da odgovor bude posebno žestok i da potencijalno uključi napad na iranska nuklearna postrojenja, dok SAD nastoje da ograniče odgovor Izraela kako bi se izbegla dalja eskalacija sukoba na Bliskom istoku.

RUSKA VOJSKA IZVRŠILA UDAR PO ODESI! Eliminisani strani i ukrajinski oficiri

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA