Najnovije

KURTI U RALJAMA SANKCIJA: Red optimizma, red Radoičića, red EU perspektive...

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izrazio je uverenje da će nova Evropska komisija uneti novu dinamiku u dijalog za normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine, ističući da zahtevi prištinske strane u okviru tog procesa ostaju nepromenjeni, piše "Reporteri", preneo je portal Kosovo Onlajn.
Kurti

Kurti

Sumirajući utiske sa Samita Berlinskog procesa, Kurti je istakao da je tražio da “za Kosovu” budu ukinute sankcije EU i da dobije status kandidata za članstvo.

"Na sastancima koje smo imali tražili smo da se sa Kosova uklone nepravedne kaznene mere, da ono dobije status zemlje kandidata i da nam se u najkraćem roku pošalje upitnik koji ćemo sa velikom posvećenošću, odgovornošću, strpljenjem ispuniti, jer niti imamo niti želimo da imamo alternativu Evropskoj uniji", rekao je Kurti.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, Kurti ističe da se čeka da nova Evropska komisija krene novom dinamikom rada. 

Prema njegovim rečima zahtevi Kosova u okviru dijaloga ostaju nepromenjeni.

"Čekamo da nova Evropska komisija krene novom dinamikom i zato smo optimisti. Insistiramo da se preda Radoičić koji je ubio našeg heroja Afrima Bunjakua, ali i njegova paravojna grupa koja se već nalazi na optužnici Državnog tužilaštva na Kosovu. Zahtevamo da se pismo bivše premijerke Brnabić povuče i potpiše Osnovni sporazum i aneks od 18. marta, kao zakonska garancija i nepokolebljivi dokaz dobre volje i dobre vere između strana. Dijalog je bio uspešan i uspeh je Osnovni sporazum i Implementacioni aneks", rekao je Kurti, navodi Kosovo Onlajn.

Pročitajte OVDE šta je NATO sa sastanka iz Kijeva poručio Moskvi

Izvor: Pravda.rs / Kosovo Onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA