Najnovije

LOZNICA NA NOGAMA! Veliki protest provit kopanja Rio Tinta u celoj Srbiji

U Loznici se danas održava još jedan protest građana zbog namere vlasti da dozvoli otvaranje rudnika litijuma u dolini Jadra. U organizaciji Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS) protest u Loznici počeo je u 17 časova ispred Skupštine grada. Kako je najavljeno, skupu će pored građana i ekoloških aktivista prisustvovati i predstavnici svih opozicionih stranaka i pokreta.

Slobodan Stanimirović iz Zavlake kazao je da projekat Jadar nije štetan, nego više od toga - poguban po život u Srbiji.

"Za sve što radite u Srbiji dobićete po zasluzi. Nisam stručnjak u rudarstvo, nisam učen ni obučen, ali rudarstvo je ušlo u moj život, nisam ga tražio, ušlo je i došlo je. Ali kako je došlo, otišlo, ne vratilo se", rekao je Stanimirović.

Kako je kazao, da je "trenutni v.d predsednika države korektan, ne bi se desilo da povuče zakon pa vrati". "Puj pike, ne važi"! Da je Rio Tinto korektan, prvi dokument bi bila studija uticaja na životnu sredinu", dodao je.

"Tog dokumenta nema, možda će videti svetlost dana, ali svetlost razuma nikada", kazao je i dodao da je studija počela da se radi tek onda kada se osvešćeni narod trgao i digao.

Prema njegovim rečima, oni tu studiju neće morati da urade jasno i kvalitetno.

"Projekat nije štetan nego više od toga - poguban po život u Srbiji, to se ne može ispraviti. Pogubnost je kraj", istakao je on.

Milan Pajić: Nije nama Rio Tinto problem, već oni koji hoće da nas prodaju

Milan Pajić iz organizacija "Mačva nije na prodaju" kazao je na protestu da "Rio Tinto nije problem", već "oni koji hoće da nas prodaju".

„Svi znate šta nam rade, traže nešto od nas da prodamo, jedino što je vredno, što ne može da se kupi za novac. Mi to nećemo prodati. Svedoci ste ove nakaradne vlasti, gde nas prodaju. Nije nama Rio Tinto problem, problem su nam oni koji hoće da nas prodaju“, kazao je na protestu u Loznici.

Kokanović: Gde nam je domaćin, je l' bolestan?

Zlatko Kokanović upitao je ispred Gradske uprave u Loznici gde je domaćin "kuće", misleći na gradonačelnika.

"Ova naša kuća tri meseca nema domaćina i neće da nam kažu šta je s njim! Je l' bolestan, je l' dao ostavku, je l' ucenjen da vrati pare što je uzeo? Šta se dešava s tim čovekom koji nam je doveo Rio Tinto pre 20 godina u Loznicu", upitao je Kokanović.

BRUTALAN PROPUST RUSKIH SLUŽBA? Ubijen blizu Moskve, komandant jedinice SSO znao mnogo

Izvor: N1.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA