Najnovije

MOSKVA ŠALJE PORUKU ZELENSKOM: Znaju mu planove i poruču da će pobediti plan "Z"

"Ovo nije 'plan pobede', ovo je 'plan katastrofe' za Ukrajinu i ukrajinski narod. Zelenski je konačno svima dokazao da mrzi Ukrajince", zaključila je Marija Zaharova.

Vladimir Zelenski svojim "planom pobede" gura NATO u direktan sukob sa Rusijom i insistira na dobijanju dozvole za udar na rusku teritoriju, ocenila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na brifingu. 

Prema njenim rečima, ne radi se ni o kakvom planu, već skupu nepovezanih slogana – "ovo je krvava pena na usnama ubice neonaciste".

"Imao je plan A – propao je. Imao je plan B – ni on nije uspeo. Čini mi se da je već prošao sva slova i stigao do poslednjeg u azbuci. Došao je do slova Š. Prevedeno na engleski, poslednje slovo zvuči kao plan Z. Ovaj plan će sigurno funkcionisati, za razliku od svih planova Zelenskog", poručila je Zaharova.

Tačke plana koji nema perspektivu

Kako je primetila, jedna od tačaka plana je i histerija oko poziva Ukrajine u NATO, što bi, kako Zelenski veruje, trebalo da pokaže kako su partneri odlučni i da vide Ukrajinu u "bezbednosnoj arhitekturi".

"Mogu samo da kažem Zelenskom, ako nije shvatio do sada, da su partneri kijevskog režima već pokazali kako vide Ukrajinu u bezbednosnoj arhitekturi – u kovčegu, a njene građane u grobu", rekla je Zaharova.

Druga tačka se tiče jačanja ukrajinske odbrane što je Zelenski zamislio da postigne "ciljanim operacijama na određenim mestima", dodala je Zaharova.

"Zašto se postideo da imenujete konkretna mesta? Smešno je reći kako on to želi da postigne. Kroz nanošenje štete ruskoj avijaciji zajedno sa partnerima. Odnosno, gura NATO članice u direktan sukob sa našom zemljom. I opet insistira na dobijanju dozvole za upotrebu oružja dugog dometa na ruske teritorije, znajući dobro do čega će to dovesti", objasnila je ona.

NJegov plan podrazumeva i raspoređivanje u Ukrajini "sveobuhvatnog nenuklearnog strateškog paketa odvraćanja" i jačanje sankcija Rusiji, dodala je. Plan takođe sadrži predlog da ukrajinska vojska, nakon sukoba, koristi svoje iskustvo za jačanje odbrane NATO-a u Evropi, ukazala je Zaharova.

"Dakle, sve ove godine, tražeći od Zapada da ojača bezbednost Ukrajine, Zelenski se pripremao da ojača bezbednost Zapada? Pitam se gde će se tačno koristiti iskustvo kijevskog režima? Možda u Avganistanu? Libiji? Siriji?", navela je ona.

Kijevski režim je na afričkom kontinentu već pokazao svoje sposobnosti – tamo usavršava svoje terorističke aktivnosti, dobro znajući da ni Vašington ni London nikada nisu oklevali da koriste terorističke ćelije i elemente za destabilizaciju situacije širom sveta, istakla je Zaharova.

"Ovo nije 'plan pobede', ovo je 'plan katastrofe' za Ukrajinu i ukrajinski narod. Mislim da je danas Zelenski konačno svima dokazao da mrzi Ukrajince", zaključila je Zaharova.

BRUTALAN PROPUST RUSKIH SLUŽBA? Ubijen blizu Moskve, komandant jedinice SSO znao mnogo

Izvor: Rt.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA