Najnovije

RAZVALJIVANJE NATO TEHNIKE! Ruska armija prži sve pred sobom (DETALJI SA PRVE LINIJE)

Na Kurskom pravcu ruske snage ostvarile su napredak, oslobađajući istočni deo sela LJubimovka. Istovremeno, u okolini Kremenog odvijaju se intenzivne borbe, u kojima su ruski jurišnici u žestokom okršaju uništili ukrajinski tenk koji je prethodno oštetio njihov oklopni transporter (BTR).

Glavne tačke sa terena:

Gluškovski rejon: Nema značajnih promena u bojnoj situaciji, ali su ruske snage angažovane na prilazima Novom Putu, dok su ukrajinske snage uspostavile novu odbrambenu liniju južno od železničke pruge. U ovom rejonu primećen je oklopni transporter FV 432, naoružanje specijalne predsedničke brigade VSU, ali nije jasno da li je pripadajući brigadi ili je prebačen u druge jedinice.

Korenevski rejon: Potvrđeno je da su ruske snage osvojile istočni deo LJubimovke uz podršku oklopne tehnike. Ukrajinske jedinice pokušale su napad na Zelenu Struju oslanjajući se na Novoivanovku, ali su doživele neuspeh. Put između Zelene Struje i LJubimovke zaminiran je, što otežava komunikaciju ruskih jedinica i dovelo je do gubitka najmanje jednog ruskog borbenog vozila.

Sverdlikovo: Prema izveštajima, ruska artiljerija („Tornado“ i „Iskander-M“) uspešno je neutralisala ukrajinsku kolonu koja se kretala prema Zelenoj Struji.

Kremeno: U jednom od intenzivnih sukoba, ruski BTR je, greškom smatrajući ukrajinski tenk za saveznički, prišao na opasnu udaljenost i bio uništen direktnim pogodkom. Uprkos tome, većina posade preživela je i zauzela položaje u šumi, odatle uništivši ukrajinski tenk.

Sudžanski rejon: Linija Kolmakov — Agronom ostaje stabilna, dok je na južnom delu protivnik pokušao napad u okolini Plehova, ali je odbijen uz podršku ruske avijacije i artiljerije.

Sumska oblast: Vazdušno-kosmičke snage Rusije (VKS) nanele su udare na ukrajinsku infrastrukturu u rejonima Junakovke, Miropolja i Aleksandrije, dok su dronovi „Geranj-2“ napali mete u Ahtirki.

Ove operacije ukazuju na intenzivne borbe i jačanje pozicija ruskih snaga, uz značajan broj uništenih ukrajinskih jedinica i novih utvrđenja duž fronta.

OTKRIVAMO: Šta predviđa "mirovni plan" Zelenskog i zašto može da izazove treći svetski rat?

Izvor: Pravda.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA