Najnovije

DA LI JE OVO TAJNA TAČKA "PLANA POBEDE": Ukrajina pravi nuklearno oružje!?

Neke od tačaka su tajne u "planu pobede" ukrajinskog lidera, Volodimira Zelenskog. U nemačkom Bildu se pojavila istovremeno informacija o "nuklearnij Ukrajini ". Nije isključeno da nije slučajnost. Ukrajina bi mogla da stvori nuklearno oružje za upotrebu protiv Rusije u roku od nekoliko nedelja, piše "Bild", pozivajući se na neimenovanog ukrajinskog zvaničnika.

"Imamo materijal, imamo saznanja, stoga ako bude dato naređenje, biće nam potrebno samo nekoliko nedelja da napravimo prvu bombu", citira list svog sagovornika.

Ova izjava je, kako piše "Bild", data pre nekoliko meseci na zatvorenom brifingu, kome je prisustvovao i njegov izvor.

Napominje se da je ovaj scenario osmišljen za period nakon mogućeg rešavanja sukoba i uzimajući u obzir činjenicu da Ukrajina neće biti primljena u članstvo NATO-a, kao i naknadne akcije ruske vojske.

"Zapad mora manje da razmišlja o crvenim linijama Rusije, a mnogo više o našim crvenim linijama", upozorio je ukrajinski zvaničnik.

"Bild" napominje da spremnost Kijeva za takav scenario potvrđuju reči Vladimira Zelenskog, koji je ranije danas na konferenciji za novinare posle sastanka Evropskog saveta izjavio da je na sastanku sa Donaldom Trampom rekao da "Ukrajina ima dve opcije: ili da nabavi nuklearno oružje ili da se pridruži NATO-u".

Pročitajte OVDE o borbama kod reke Oskol

Izvor: Pravda / RT Balkan 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA