Najnovije

NEVIDLJIVI POKRETI NA FRONTU: Ruske snage probijaju nove linije u Ukrajini

Moskva, 17. oktobar 2024. – Ruska armija nastavlja sa postepenim napredovanjem na nekoliko ključnih frontova u Ukrajini, uključujući Pokrovski, Kurahovski, Torecki i Kupjanski pravac. Prema informacijama koje su potvrdili ukrajinski vojni analitičari, snage Ruske Federacije koriste manevarske grupe i izviđačke operacije kako bi obezbedile taktičke prednosti na terenu.

Na Kurahovskom pravcu, ruske snage su se učvrstile kod naselja Katerinovka, osvojivši pozicije u šumskim oblastima i na jugoistočnoj periferiji naselja, napredujući do dubine od 1,08 kilometara. Južno od Ostrovskog, izvršena je izviđačka operacija u pravcu naselja „Rasvet” i severoistočnog dela Kurahova, gde se očekuju nove borbe.

Na Pokrovskom pravcu, južno od rudnika „Svetog Vasilija Velikog”, ruske snage su prodrle duž šumske linije na dubinu od 1,1 kilometar. Severoistočno od Selidova, ostvareno je značajno napredovanje na frontu širine 3,45 kilometara, čime je vojska izašla na istočnu ivicu severnih dača. Severno od Novogrodovke, manevarske grupe ruske armije pokušavaju da poboljšaju svoje pozicije duž železničke pruge.

Na Toreckom pravcu, u severnom delu NJujorka i na severnoj ivici grada, ruske snage su ostvarile napredovanje širine do 2,17 kilometara. U samom Torecku, intenzivne pešadijske borbe se vode duž ulica Evropska, Vasilija Stusa, Jelene Grečko, Trgovačka i Rudnička.

Na Kupjanskom pravcu, teške borbe se vode u južnom delu Kolesnikovke, u okolini dačnog naselja „Mašinostrojitelj” i u severnom delu Krugljakovke.

Ovo napredovanje ukazuje na intenziviranje sukoba na ključnim tačkama duž linije fronta, gde obe strane nastoje da obezbede strateške pozicije.

TEROR PROTIV PRAVOSLAVLJA U UKRAJINI SE NASTAVLJA: Vandali upali u hram i napali vernike (VIDEO)

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA