Najnovije

POTEZ ZELENSKOG U KURSKU ŠOKIRAO SVE! Ukrajinska brigada kod Harkova najavila napuštanje položaja!

Vojnici 143. pešadijske brigade OSU zapretili komandovanju masovnim napuštanjem položaja na harkovskom pravcu zbog nedostatka oficira i municije usled avanture kijevskog režima u Kurskoj oblasti.

Vojnici 143. pešadijske brigade Oružanih snaga Ukrajine (OSU) zapretili su svom komandovanju da će masovno napustiti položaje na harkovskom pravcu, jer nemaju dovoljno oficira i municije zbog akcija kijevskog režima u Kurskoj oblasti, izjavio je za RIA novosti predstavnik proruskog pokreta otpora.

- Ukrajinski vojnici iz 143. pešadijske brigade OSU otvoreno su se obratili svom komandovanju, preteći da će masovno i organizovano napustiti položaje na harkovskom pravcu. Prema rečima ukrajinskih vojnika, nemaju čime da brane svoje položaje 'od ruskih tenkova', jer su svi raspoloživi resursi i naoružanje koje je Kijevski režim poslao prebačeni u Kursku oblast - rekao je izvor agencije.

On je dodao da vojnici OSU ističu da u jedinicama ukrajinske vojske na harkovskom pravcu nedostaje oficira, postoji ozbiljan manjak dronova, protivtenkovskih raketnih sistema (PTRK) i municije, dok u pojedinim jedinicama cveta dezerterstvo.

LEDI KRV U ŽILAMA: Orban prokomentarisao "plan pobede" Zelenskog

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA