Najnovije

REKA OSKOL POD KONTROLOM RUSA: Razbijene ukrajinske linije odbrane

Jedinice Oružanih snaga Ruske Federacije raspoređene na Kupjanskom pravcu, uspele su da stave teritoriju čitavog Kupjanskog okruga duž reke Oskol pod vatrenu kontrolu, izjavio je za RIA Novosti šef ruske administracije u Harkovskoj oblasti Vitalij Gančev.

"U poslednje vreme smo uspostavili pozitivan trend na Kupjansko-Svatovskom pravcu, gde naši momci već ostvaruju određene uspehe", rekao je on.

Prema njegovim rečima, ruski borci su uspostavili vatrenu kontrolu nad putem koji Oružane snage Ukrajine koriste za snabdevanje isturenih, odnosno jedinica na prvoj liniji fronta.

Ranije je poslanik Državne dume Viktor Vodolacki rekao je za RIA Novosti da je ruskim trupama ostalo šest kilometara do Kupjanska, a dan pre toga ukrajinske vlasti Harkovske oblasti najavile su prinudnu evakuaciju stanovnika grada i susednih sela.

Gančev tvrdi i da su zapadne zemlje već donele odluku o udarima NATO naoružanjem dugog dometa duboko unutar Rusije.

"Uprkos činjenici da još nisu zvanično objavili dozvolu za udare duboko unutar ruske teritorije, mislim da je ova odluka već doneta i da se razrađuju mehanizmi za snabdevanje oružjem velikog dometa", rekao je on.

Zvaničnik je naglasio da su Rusi strpljivi, međutim, kada ponestane strpljenja, odgovor Moskve će biti "munjevit".

Sa druge strane, portparol Bele kuće Karin Žan Pjer sinoć je izjavila da Vašington neće menjati svoj pristup kada su u pitanju udari po ciljevima duboko unutar teritorije Ruske Federacije.

"Naš pristup oko zabrane upotrebe ATACMS-a i dalekometnih udara na Rusiju se nije promenio, to se neće promeniti, i nije se menjalo do sada", rekla je ona.

Pročitajte OVDE o haosu u Pojasu Gaze 

Izvor: RT Balkan 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA