Najnovije

KRENULA BRUTALNA OFAZIVA: Front se zapalio, ukrajinska armija tvrdo brani uporišta

Selidovo-Kurahovski pravac i dalje je mesto žestokih sukoba. Najnoviji izveštaji sa terena ukazuju da se borbe nastavljaju na liniji Novoselidovka-Izmailovka, gde ukrajinske snage trenutno održavaju svoje položaje.

Sa druge strane, na južnom obodu Selidova započeta je dugo očekivana ofanziva, gde naše jedinice beleže napredak na širokom frontu. One napreduju ne samo duž železničke pruge prema Višnjovu, već i u pravcu jugozapada ka Novodmitrovki. Ovaj napredak je značajan, jer se neprijatelj suočava sa iznenadnim pogoršanjem situacije na svojim položajima. Glavni cilj naše ofanzive izgleda da je zauzimanje Višnjova, čime bi se presekao jedan od poslednja dva puta koji vode do Selidova.

Takođe, obnovljeni su naši pokušaji da se kroz Pokrovsk približimo poslednjem putu snabdevanja neprijateljske grupacije. Međutim, ovde su borbe veoma teške, s obzirom da se napreduje na širokom frontu, uključujući Lisovku i Suhoj Jar. Juče su se glavne borbe vodile severno od Selidova, gde neprijatelj pruža jak otpor.

BRUTALAN RUSKI POGODAK NA DUNAVU! Pogođene dve luke, stižu Gerani i Iskanderi

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA