Najnovije

PRAVI PAKAO NA TRI PRAVCA! Front gori, Rusi se muče u Kurskoj oblasti

Poslednjih dana pažnja vojnih analitičara i komandanata usmerena je na tri ključna područja na karti fronta u Ukrajini: Kurski pravac, Časov Jar i Selidovo. Ove oblasti postale su tačke intenzivnih borbi, dok sukobi na Severskom sektoru i dalje donose ozbiljne izazove za ruske snage.

Na Kurskom pravcu, ruska vojska pokušava da održi pozicije i obezbedi dalje napredovanje. Ipak, suočava se sa velikim gubicima, a izvori sa terena navode da se očekivani rezultati ne postižu. Ukrajinske snage pružaju žestok otpor, što otežava napredovanje ruske armije.

U Časovom Jaru, situacija je takođe kritična. Ovo strateško mesto postalo je meta brojnih artiljerijskih udara, a obe strane se bore za kontrolu nad važnim saobraćajnim čvorištem koje može omogućiti veću kontrolu nad okolnim regionima. Ukrajinske snage ovde aktivno brane svoje položaje, iako se ruske snage trude da pojačaju pritisak.

Selidovo je poslednja od tri kritične tačke, gde su manevarske grupe ruske armije pokušale da poboljšaju svoje taktičke pozicije. Međutim, napretci su minimalni, a svakodnevne borbe dovode do značajnih gubitaka na obe strane.

EVROPA IZAZIVA RUSIJU! Lako mogu da dobiju po nosu posle ove izjave

Izvor: Pravda.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA