Najnovije

PUTIN POSLAO ŽESTOKU PORUKU ZA NATO: Bolje prstanite sa podrškom

Predsednik Vladimir Putin je dao nekoliko ključnih izjava u vezi sa specijalnom vojnom operacijom (SVO), sukobom sa NATO-om i mogućnošću završetka konflikta.

On je naglasio da je postavljanje roka za završetak sukoba kontraproduktivno, ali je ponovio da je Rusija zainteresovana za što brže okončanje konflikta mirnim putem. Putin je rekao da je Rusija spremna za dijalog, ali samo na osnovu sporazuma koji je parafiran u Istanbulu, na koji je Ukrajina pristala.

Putin je takođe ukazao na činjenicu da je Ukrajina sama sebi zabranila pregovore sa Rusijom, a da to niko ne primećuje. Osvrnuo se i na prirodu savremenog ratovanja, nazvavši ga „ratom matematičara“ zbog visokotehnoloških aspekata koji sada igraju ključnu ulogu. Istakao je da Ukrajina koristi visokotehnološko oružje koje obezbeđuje NATO, dok Rusija sve svoje vojne proizvode i softver razvija sama.

Putin je jasno naveo da NATO ratuje sa Rusijom "rukama ukrajinskih vojnika" i da Ukrajina koristi svoje resurse za interese trećih država. Rusija, s druge strane, jača svoju armiju, koja, prema njegovim rečima, postaje jedna od najtehnološki naprednijih i najsposobnijih u svetu. Završio je komentar tvrdnjom da će pobeda pripasti Rusiji i da će sukob biti nastavljen sve dok NATO ne odluči da prestane sa podrškom.

RUSKA ARMIJA KREĆE U VELIKU OFANZIVU SLEDEĆE NEDELJE? Kijev popalio sve alarme na frontu

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA