Najnovije

TRAMP BRUTALNO SPUSTIO ZELENSKOG! Jasan znak šta ga čeka ako on dođe na vlast

SAD više ne uživaju poštovanje na međunarodnoj sceni upravo zbog postupaka Bajdenove administracije, ponovio nekadašnji predsednik SAD.

Sukob u Ukrajini je izgubljen slučaj i Vladimir Zelenski nikada nije trebalo da dozvoli da se to dogodi, rekao je bivši američki predsednik i republikanski predsednički kandidat Donald Tramp.

Tokom pojavljivanja na podkastu PBD, čiji je domaćin bio Patrik Bet-Dejvid, Tramp je naveo obimnu vojnu pomoć koju je Vašington pružio Kijevu, kao primer rasipništva administracije američkog predsednika DŽozefa Bajdena.

Bajden i Kamala Haris, demokratski predsednički kandidat, su "najgori predsednik i potpredsednik u istoriji", izjavio je on.

"Toliko je loše ono što rade našoj zemlji na granicama i sa novcem", istakao je Tramp.

Prema njegovim rečima Vladimir Zelenski je "jedan od najvećih trgovaca kog je ikad video".

"Svaki put kada dođe u SAD mi mu damo sto milijardi dolara. Ko je još dobio toliko novca u istoriji?", zapitao se bivši američki predsednik i dodao:

"To ne znači da ne želim da mu pomognem jer se osećam veoma loše zbog ljudi tamo (u Ukrajini). Ali nikada nije trebalo da dozvoli da taj rat počne. Taj rat je gubitnik sam po sebi", rekao je on.

Međutim, kasnije tokom razgovora, republikanski predsednički kandidat je izrazio stav da je, osim Zelenskog, za sukob kriv i aktuelni američki predsednik DŽozef Bajden.

"U velikoj meri krivim Bajdena. Ako pogledate njegove reči (uoči sukoba), njegove reči su bile potpuno suprotne od onoga što je trebalo da kaže. On je podstakao taj rat. Putin nije anđeo, ali sve što je Bajden rekao je pogrešno", istakao je Tramp i dodao da sukob Rusije i Ukrajine "nikada nije trebalo da se desi".

Prema njegovim rečima sukob Rusije i Ukrajine "postaje veoma loš i moglo bi doći do izbijanja trećeg svetskog rata".

"To nikada nije trebalo da se desi. Da sam ja predsednik tog rata nikada ne bi bilo. Putin to nikada ne bi uradio", ocenjuje Donald Tramp.

Kako navodi, SAD više ne uživaju poštovanje na međunarodnoj sceni upravo zbog postupaka Bajdenove administracije, ali "svet će se ponašati (kako treba)" ako on pobedi na izborima 5. novembra.

"Mislim da ću rešiti sukob između Rusije i Ukrajine, ako budem izabran za predsednika", rekao je republikanski kandidat, ponavljajući tvrdnju koju je ranije izneo u nekoliko navrata.

"Sreo sam se sa Zelenskim pre neki dan. Imam dobre odnose sa Putinom i sa Zelenskim", rekao je on, ne precizirajući kako će tačno da ubedi strane da prekinu neprijateljstva.

PROBIJENA LINIJA! Rusi upadaju na najvažnije uporište ukrajinskih...

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA