Najnovije

VEČITI OPTIMISTA ZELENSKI: Ulazak u NATO jedini način da Ukrajina pobedi Rusiju

Ko o čemu, Zelenski opet o članstvu u NATO. "Poziv u NATO će podići moral našeg naroda i naših vojnika", poručio je on.

Vladimir Zelenski povio je da je članstvo Ukrajine u NATO "jedini način" da se pobedi Rusija i pozvao Zapad da podrži njegov "plan pobede".

"Ne možemo biti veoma jaki bez poziva koji jača naše diplomatske načine da okončamo rat", rekao je on za "Fajnenšel tajms". "Ovaj rat će se završiti kada Putin bude izolovan i kada ga drugi partneri nateraju na diplomatiju", objasnio je.

NATO savez, na čelu sa SAD, nije preterano zainteresovan da odmah primi Ukrajinu u svoje okrilje budući da bi to značilo direktan sukob sa Rusijom, nuklearnom silom, što je scenario koji svi žele da izbegnu.

Uprkos tome, Zelenski ne odustaje od poziva da Ukrajina po hitnom postupku postane članica NATO-a, svestan da je moral njegovih vojnika na dnu. Nasilna regrutacija i korupcija u vrhu vlasti, tome nisu pomogle.

"Poziv u NATO će podići moral našeg naroda i naših vojnika", rekao je Zelenski. "Poziv znači još jedan korak ka NATO-u, što znači da im deca neće umreti. Nikad, jer ćemo biti članica NATO-a. Ako ne dobijemo pozivnicu za NATO, moral će se smanjiti."

Zelenski je priznao i da ga brine ishod američkih predsedničkih izbora, naročito zato što je Donald Tramp obećao da će, kad uđe u Belu kuću, brzo rešiti sukob u Ukrajini. Za razliku od njega, kandidatkinja demokrata Kamala Haris obećala je da će razmotriti članstvo Ukrajine u NATO i nastaviti sa pružanjem pomoći Zelenskom.

"Ne znam šta će nam biti ponuditi posle izbora u SAD", rekao je Zelenski. "Ovo je veoma osetljiva situacija za nas", dodao je.

JUŽNA KOREJA DIGLA PANIKU: Vojnici iz Severne Koreje stižu u Rusiju i idu na front

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA