Najnovije

PROVOKACIJA NA BILBORDU U VALJEVU: Orao sa albanske zastave "davi" srpskog orla

Iz kompanije navode da je bilbord hakovan i da je sve prijavljeno nadležnim institucijama.

Na bilbordu u Valjevu je osvanuo prizor kako crni, dvoglavi orao koji se nalazi na albanskoj zastavi, davi belog orla, obeležje srpske zastave. Fotografija sa ovom provokacijom je danas zapilala društvene mreže i izazvala lavinu komentara.

Gradonačelnik Valjeva je za "Republiku" rekao da se radi o privatnom bilbordu.

"Nikad do sad nije postojao ni sličan problem i jasno je da niko normalan ne bi to okačio. Nemam drugo objašnjenje nego da se radi o hakerskom napadu", naveo je Lazar Gojković.

LJudi koji rade u kompaniji koja je bila zadužena za ovaj bilbord su izjavili da je bilbord hakovan, i da je sve prijavljeno nadležnim institucijama.

"Kompjuter je spakovan i spreman za veštačenje kojim će se baviti Odeljenje za visokotehnološki kriminal. Oni će ustanoviti kako je do toga došlo i kako je neko uspeo da 'upadne' u sistem. Računar će sve pokazati", ispričali su iz ove firme.

Naveli su da je istog momenta je sve ugašeno, i dodali da je strašno što je ta slika obišla sve.

"To je bio i cilj onima koji su na ovaj način želeli sve da nas isprovociraju, oni se sad naslađuju time. Strašno", zaključili su iz kompanije.

"Novosti" su prenele da se nakon što je snimak objavljen, u  komentarima oglasio i muškarac koji kaže da je vlasnik bilborda.

"Ja sam vlasnik bilborda koji je noćas hakovan. Čim sam saznao, isti sam ugasio, a slučaj će biti prijavljen nadležnim organima", napisano je ispod objave.

DŽon Bolton: Razmena teritorija Beograda i Prištine bi doprinela stabilnosti

Izvor: RT.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA