Najnovije

STIŽE SVEŽA KRV NA PRVU LINIJU FRONTA? Ruski brodovi dovezli prvi kontigent vojnika

Prema izveštaju "Korea Times", oko 1.500 severnokorejskih vojnika već je prebačeno u Rusiju, a taj proces je izveden uz pomoć četiri ruska desantna broda i tri prateća plovila. Vojnici su prebačeni iz severnokorejskih gradova Čhondžin, Hamhыn i Musudan u Vladivostok, što predstavlja prvu fazu šireg plana koji obuhvata prebacivanje do 12.000 vojnika iz Severne Koreje u Rusiju.

Južnokorejska Nacionalna obaveštajna služba iznela je procenu da će uskoro početi druga faza prebacivanja. Severnokorejske snage koje su već raspoređene u Rusiji navodno su stacionirane u različitim delovima Dalekog istoka, uključujući Vladivostok, Ussurijsk, Habarovsk i Blagoveščensk. Oni su integrisani u ruske vojne jedinice, opremljeni ruskom uniformom i naoružanjem.

Sputnikovi snimci, navodno, pokazuju rusko vojno plovilo kako napušta severnokorejsku luku Nadžin, ali nije jasno da li prevozi vojnike ili oružje. Ove aktivnosti podižu brojna pitanja u vezi sa saradnjom Rusije i Severne Koreje, posebno u kontekstu tekućeg sukoba u Ukrajini i međunarodnih sankcija.

MOSKVA ALARMIRA: Šalje poslednje upozorenje Ukrajini i Zapadu

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA