Najnovije

ŽESTOKA OFANZIVA! Ruska armija melje sve pred sobom (BRIFING)

Ruska vojna grupa „Jug“ zauzela je mesto Zorjano u Donjeckoj Narodnoj Republici, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. Ovo mesto nalazi se na udaljenosti od par kilometara od Gornjake, gde živi oko 10.500 ljudi. Kroz Gornjak prolazi važna pruga putem koje se snabdeva ukrajinska vojska u Donbasu. Ukoliko ruska vojska oslobodi Gornjak, to će naneti težak udarac ukrajinskoj industriji jer se tu nalazi veliki rudnik uglja.

Grupa „Jug“ je takođe nanela i velike gubitke ukrajinskim vojnicima u blizini mesta Konstatinovka, Kurahova, Nikiforovka i Zvanovki, takođe u DNR. Ukrajinska vojska je u borbama za protekla 24 sata izgubila do 830 vojnika na tom delu fronta

Jedinice grupe „Zapad“ poboljšale su svoje položaje i nanele gubitke ukrajinskoj vojsci u predelu Novoljubovke, Červone Dibrove u LNR, kao i u blizini Grigovorvke u DNR. Takođe, odbile su i tri kontranapada snaga Kijeva likvidiravši preko 350 ukrajinskih vojnika.

Jedinice grupe „Sever“ su likvidirale 55 ukrajinskih vojnika za minula 24 sata u Harkovskoj oblasti. Naneti su gubici ukrajinskoj vojsci na Lipcovskom i Volčanskom pravcu.

Jedinice grupe „Istok“ su takođe poboljšale svoje položaje i u borbama proteklog dana likvidirale do 115 ukrajinskih vojnika i uništile tri samohodne artiljerije.

Jedinice grupe „Centar“ su odbile pet kontranapada ukrajinske vojske i ujedno nastavile da se probijaju unutar ukrajinske odbrane. Snage Kijeva su u tim borbama izgubile do 460 vojnika, jedan lansirni sistem „grad“.

Ruska grupa „Dnjepar“ nanela je gubitke ukrajinskoj vojsci u blizini mesta Lobkovo z Zaporoškoj oblasti i Lljinke u Dnjepropetrovskoj likvidiravši do 50 ukrajinskih vojnika. Takođe, uništena su i pet ukrajinska vojna automobila.

Ruska avijacija, artiljerija, kao i raketna i bespilotna avijacija izvela je napade na ukrajinske energetske objekte, kao i na aerodrome. Takođe, izvedeni su napadi i na položaje ukrajinske vojske gde se nalazilo ljudstvo i vojna tehnika u 138 rejona Ukrajine.

PANIKA ŠEFA UKRAJINSKE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE! 11.000 korejskih vojnika biće spremno za borbe do 1. novembra

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA