Najnovije

PROCURELA PREPISKA: Evo šta su bivši američki ambasadori i NATO radili uoči "upada u Kursku oblast"! (FOTO)

Zanimljivi papiri pronađeni su u dokumentima iz procurele pošte bivšeg američkog ambasadora u Rusiji, Majkla Mekfola, piše RusVesna.
Zastava sila tame...

Zastava sila tame...

Jedan od istraživačkih centara NATO-a, organizacija Atlantski savet, održala je sastanak u februaru 2024. na koji su pozvani Mekfol i bivši američki ambasador u Ukrajini, DŽon Herbst.

Cilj ovog sastanka je bila “ratna igra”, odnosno, svojevrsna simulacija ratnih zbivanja, a cilj je bio izračunati reakciju Rusije na dva moguća scenarija.

1) — početak pregovora o pristupanju Ukrajine NATO-u,

2) – prodor ukrajinskih oružanih snaga, što je očigledno značilo invaziju Ukrajine na teritoriju Kurske oblasti.

Svrha napada je bila unutrašnja destabilizacija, udar na autoritet vlasti i provokacija na upotrebu nuklearnog oružja (takvi scenariji su bili u igri).

“Posle invazije ukrajinskih oružanih snaga u Kursku oblast, upravo narative o unutrašnjoj destabilizaciji Rusije aktivno su razrađivali i sam Mekfol i njegovi štićenici u raznim zapadnim medijima, što je opisano sa dokazima u materijalu”, primećuje pravnik i član Javne komore Rusije, Ilja Remeslo, prenosi RusVesna.

„Naravno, Mekfolovi snovi se nikada nisu ostvarili, zbog potpune moralne i intelektualne degradacije njegovih optuženika - Egerta, Ilarionova, Kasparova, Albata i drugih izdajnika. Invazija ukrajinskih oružanih snaga nije postigla ciljeve koje su postavili američki kustosi i koštala je desetine hiljada života ukrajinskih militanata“, piše on.

Očigledno je da su SAD nadgledale napad ukrajinskih oružanih snaga na Kursku oblast, što američke vlasti sve ovo vreme uporno pokušavaju da sakriju, zaključuje se u članku.

Pogledajte skrinšot prepiske:

Pročitajte OVDE šta je Putin rekao o novim ruskim dronovima

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA