Najnovije

VELIKI NAPREDAK KA TORECKU: Rusi zauzeli veći deo Leonidovke

Dok se oko zauzimanja Ugledara od strane ruskih boraca žestoko vode rasprave u medijima, Oružane snage Rusije nastavljaju uspešnu ofanzivu na drugim pravcima u Donbasu.
Gruvanje

Gruvanje

Tako su, prema informacijama koje su objavili ruski izvori, ruski borci iz sastava 9. brigade preuzeli kontrolu nad većim delom sela Leonidovka kod Torecka. Trenutno su Oružane snage Rusije zauzele oko 80% teritorije naselja, a vode se borbe za železničku stanicu Obzornaja.

Tako se ruska vojska približava Torecku, osim sa istoka, i sa jugozapada. To je uprkos činjenici da se borbe vode u samom Torecku, uključujući i njegov centralni deo.

Verovatno će Dzeržinski ili Toreck, baš kao i Ugledar, biti opkoljen od strane ruske vojske, što će primorati jedinice Oružanih snaga Ukrajine koje se tamo nalaze da napuste grad.

Podsetimo, ranije je javljeno o velikim gubicima u 72. mehanizovanoj brigadi Oružanih snaga Ukrajine, koja je prekasno dobila naređenje komande da se povuče iz praktično opkoljenog Ugledara. Ako je uopšte postojalo takvo naređenje. Sasvim je moguće da će garnizon u Torecku dočekati istu sudbinu.

Uopšteno govoreći, mnogi strani stručnjaci navode da je tempo ofanzive ruskih snaga bio najveći od prvih nedelja sukoba. Ovo je povezano sa nedostatkom ljudstva u ukrajinskoj vojsci, koja je zbog Kurske avanture izgubila pojačanja na donjeckom pravcu.

Pročitajte OVDE više o oslobođenju Ugledara i akcijama ruske armije

Izvor: TV FRONT

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA