Najnovije

BITKE NA KURSKOM FRONTU: Napredovanje ruske vojske i prodor do Leonidova, evo šta se dešava

Borbe na Kurskom frontu nastavljaju se bez prekida, gde je ukrajinska armija uglavnom u defanzivi, dok ruske snage uspešno napreduju na ključnim tačkama. Prema saopštenju Ministarstva odbrane, ruske trupe su napale naselja LJubimovka, Mala Loknja, Novi Put i Plehovo, uz podršku helikoptera i artiljerije.

Najznačajniji napredak ostvaren je u okolini sela Leonidovo, gde je ruska vojska odbila kontranapad ukrajinskih snaga i učvrstila svoje pozicije. Leonidovo je od strateškog značaja, jer kontroliše puteve koji vode do dubljih oblasti fronta, što omogućava lakše snabdevanje i kretanje ruske tehnike.

Teške borbe nastavljaju se i u selu Zeleni Šljak, gde marinci 155. brigade nastavljaju juriš, dok neprijatelj uporno šalje nove snage i opremu u pokušaju da izvede kontranapade. Slična situacija je i u oblastima Nižnjeg Klina, Tolstog Luga i Novoivanovke, gde ukrajinske snage i dalje pokušavaju da održe odbranu, ali su u defanzivnom položaju.

Prema poslednjim izveštajima, neprijatelj je u protekla 24 sata izgubio više od 270 ljudi, a uništeno je devet oklopnih vozila, uključujući tri borbena vozila pešadije, jedan oklopni transporter, pet borbenih oklopnih vozila, kao i četiri artiljerijska oruđa i tri transportna vozila.

TAJANSTVENI PLANOVI „OTVAŽNIH“: Tajna operacija u Selidovu, šta se...

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA