Najnovije

LUDILO U AMERICI: Mask svaki dan deli po milion dolara Trampovim glasačima!

Milijarder Ilon Mask najavio je da će svaki dan do američkih predsedničkih izbora, 5. novembra u nesvakidašnjoj lutriji deliti Trampovim biračima po milion dolara.
Mask - žedan i bogat

Mask - žedan i bogat

Prvi čovek „Tesle“, Ilon Mask, koji na predstojećim američkim izborima za predsednika otvoreno podržava Donalda Trampa, obećava novac biračima koji potpišu peticiju.

Mask je najavio da će njegov komitet za političku akciju koji podržava Trampa, Amerika PAK (America PAC), davati milion dolara svakog dana do izbora nekome ko bude potpisao njegovu peticiju koja podstiče republikance u ključnim državama da se registruju za glasanje.

Ova nesvakidašnja lutrija počela je u subotu kada je Mask uručio ogroman ček prvom dobitniku na događaju u Pensilvaniji. To bi moglo da znači da će Mask morati da izdvoji 17 miliona dolara ukoliko ostane jedini donator akcije komiteta.

Peticija omogućava da se prikupe podaci potencijalnih glasača sa kojima članovi Trampove kampanje kasnije mogu da rade kako bi ih ubedili da izađu na birališta, ali nije ograničeno da je mogu potpisati samo pristalice republikanaca.

Mask je do sada donirao 75 miliona dolara komitetu, koji obavlja veći deo predizborne kampanje Donalda Trampa u ključnim državama, u kojima je približna podrška glasača Trampu i kandidatkinji demokrata, potpredsednici Kamali Haris.

Kampanja od vrata do vrata, koju u kontaktu sa potencijalnim biračima sprovodi Amerika PAK, ne protiče bez problema, pa je tako oko 24 odsto takvih aktivnosti u Arizoni i 25 odsto u Nevadi označeno kao potencijalno lažno, uz sumnju da su istraživači lažno tvrdili da su posetili neku porodicu.

Pročitajte OVDE o borbama kod Gornjaka

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA