Najnovije

OZBILJNO ZAKRVILI: Izrael protiv Makrona - zbog blokade izraelskih vojnih firmi

Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac izjavio je da je naredio da pokrene pravni postupak protiv francuskog predsednika Emanuela Makrona, nakon što je Pariz zabranio izraelskim firmama da učestvuju na predstojećem Vojno-pomorskom sajmu.
Makron

Makron

Kac je na platformi Iks napisao da je "naložio Ministarstvu spoljnih poslova da preduzme pravnu i diplomatsku akciju protiv francuskog predsednika", povodom "odluke da se spreče izraelske kompanije da izlažu svoje proizvode na Evronaval sajmu u Parizu sledećeg meseca", preneo je Rojters.

"Bojkot izraelskih kompanija po drugi put, ili nametanje neprihvatljivih uslova, su nedemokratske mere koje nisu prihvatljive između prijateljskih naroda. Apelujem na predsednika Makrona da ih u potpunosti povuče", rekao je Kac.

Odluka da se izraelskim firmama zabrani učešće na Vojno-pomorskom sajmu je najnoviji incident u sporu dve zemlje, koji je počeo zbog negodovanja Makronove vlade u vezi sa postupcima Izraela u ratovima u Gazi i Libanu.

"Evronaval", organizator Vojno-pomorskog sajma koji se održava od 4. do 7. novembra u Parizu, naveo je prošle nedelje u saopštenju da ga je francuska Vlada obavestila da izraelske delegacije ne smeju da izlažu ali da mogu da prisustvuju sajmu.

Ta odluka tiče se sedam izraelskih firmi za proizvodnju oružja i vojne opreme.

Pročitajte OVDE o borbama kod Kurahova

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA