Najnovije

RUSI UŠLI U TORSKOE: Isterani pre dve godine - tek sad uspeli da se vrate!

Ruska armija je ušla u naselje Torskoe. Ono se nalazi na Krasnolimanskom pravcu. Sa ovih položaja su Rusi isterani 2022. godine nakon ukrajinske ofanzive na Harkovsku oblast. Rusi su proboj započeli na severu, kada je osvojeno selo Nevskoe. Ovo osvajanje je moglo da ima samo marginalni značaj, ukoliko ne bude podržano sa juga. Sada se upravo to i dogodilo.
Rokačina...

Rokačina...

Pod uslovom da oružanim snaga RF pođe za rukom da održe posednute pozicije, onda to znači da su i na ovom frontu ubačene veće rezerve, te da će doći do pomeranja u pravcu Limana.

Zauzimanje sela Nevsko, kako smo pisali, ima smsila ukoliko i sa juga dođe podrška. To u ovom slučaju znači da se velika teritorija pod kontrlom OSU sada nalazi u sa Rusima ispred sebe i vodenom barijerom iza. Kroz ovaj prostor se protežu izrazito široki i dugači rukavci reke Žerbec.

Južno od sela Torskoe su čuvene šume oko Kremine. Južnije od njih se uočavaju i prva ruska prodiranja u pravcu Severska. Sada, gledajući širu sliku, vidimo napredak od Kupjanska, na krajnjem severu, sve do Severska, na jugu. Upravo su Kupjansk, Torskoe i Seversk najistočnija ukrajinska uporišta duž čitavog fronta. Oružane snage Ruske Federacije se probijaju i prema Krugljakovki. Reč je o selu kroz koju prolazi važan put preko reke Oskol. Mesto je južnije od Kupjanska. Rusi drže veći deo sela.

Zauzimanje tog mesta, ili bilo kog drugog na reci Oskol, dovodi u opasnost OSU na teritoriji od nekoliko desetina, pa i stotina kvadratnih kilometara.

Pročitajte OVDE o borbama u Kurskoj oblasti

Izvor: Tv Front

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA