Najnovije

Selektor Pešić: Ako se ne ujedine klupske zastave u zastavu Srbije – neće biti rezultata!

Svetislav Pešić ostaje selektor Srbije, pošto je zvanično potpisao ugovor sa Košarkaškim savezom Srbije do 30. septembra 2025. godine uz mogućnost produženja saradnje, saopštio je danas predsednik KSS Nebojša Čović. Konferenciju za medije pratite uz Sputnjik.

Pešić (75) će voditi Srbiju u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine. Prvi naredni mečevi Pešića na klupi biće protiv

Danske u kvalifikacijama za Evrobasket, u gostima 21. i kod kuće 24. novembra.
Iskusni stručnjak će, ako se Srbija kvalifikuje, voditi Orlove i na EP, koje će 2025. godine biti održano u Finskoj, Poljskoj, Letoniji i na Kipru.

Pešić je selekciju Srbije preuzeo 2021. godine. On je sa Orlovima osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 2023. u Manili, kao i bronzu u Parizu.

Istakao je i da se neće baviti naslednikom na klupi nacionalnog tima po završetku Evropskog prvenstva.

„Neću se baviti naslednikom. Neću. Znate zašto? To predsednik zna. Tražim ljude koji će meni da pomognu. Ja sam ovde postavljen da budem trener reprezentacije. Da se kvalifikujemo na Ep i da osvojimo neku medalju. Ciljevi su postavljeni pre nego što sam ih ja postavio. Trenutno nemam nijednog pomoćnika, svi su našli klubove, Tarlać je takođe otišao, ali imam predsednika. Ne baš neiskusnog, ali zahtevnog“.
Konferenciji za medije prisustvovali su predsednik Košarkaškog saveza Srbije Nebojša Čović, selektor Pešić, kao i Nenad Krstić i Filip Sunturlić.

Pešić o igračima Zvezde i Partizana, ali i Boriši Simaniću

Igra se, nisu napravili definitivni dogovor. Igra se 21. i 22. novembra redovno kolo Evrolige, a istovremeno se igraju i kvalifikacije, između ostalog i mi. Nadajmo se da će Partizan i Zvezda imati razumevanja. Što se tiče Simanića, radujemo se svi, znamo kroz šta je sve prošao. Mislim da je izabrao pravo mesto. Trener mu je dao priliku, on je koristi. Samo neka nastavi, ja mu želim sve najbolje. I on je kandidat, samo neka nastavi.

Izvor: Sputnik.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA