Najnovije

"SEVER" PORAZIO VIŠE BRIGADA OSU: Preko 300 mrtvih ukrajinskih boraca za 24 sata

Jedinice grupe snaga „Sever“ nastavile su sa izvođenjem ofanzivnih dejstava, tokom kojih su porazile formacije 22., 47. i 115. mehanizovane, 82. i 95. vazdušno-jurišne brigade, 36. brigade marinaca, kao i 103. i 129. brigade Teritorijalne odbrane Oružanih snaga Ukrajine (OSU) u oblastima naselja Kolmakov, Kruglenkoe, LJubimovka, Nižnji Klin, Novoivanovka, Novi Put, Plehovo, Tolsti Lug, Čerkaska Konopelka i Čerkasko Porečnoe, stoji u saopštenju MO RF.
Tenk

Tenk

Udarima armijske avijacije i artiljerijskom vatrom uništene su koncentracije ljudstva i tehnike 17. tenkovske, 41. i 61. mehanizovane, 80. vazdušno-jurišne brigade, kao i 101. brigade teritorijalne odbrane Oružanih snaga Ukrajine u rejonima aleksandrijskih naselja, Viktorovka, Volfino, Guevo, Darino, Zeleni Šljak, Ivashkovski, Kozak Loknia, Kamishevka, Druga Kniažia, Kurilovka, Makeevka, Marievka, Oleshnia i Podrumi.

Operativno-taktička avijacija i raketne snage izvršile su napade na koncentracione oblasti u Sumskoj oblasti i rezerve 22., 41. mehanizovane brigade, kao i 101., 103., 112. i 129. brigade teritorijalne odbrane Oružanih snaga Ukrajine u rejonima naselja Bublikovo, Žuravka, Iskriskovščina i Pavlovka.

Tokom dana gubici Oružanih snaga Ukrajine iznosili su više od 310 ljudi, uništeno je 9 oklopnih vozila, uključujući borbeno vozilo pešadije, oklopni transporter M113, sedam borbenih oklopnih vozila, kao i šest topova i šest vozila, dve enklavske stanice za elektronsko ratovanje i protivbaterijska radarska stanica.

Ukupno, tokom borbi na Kurskom pravcu, neprijatelj je izgubio više od 25.050 vojnika, 167 tenkova, 83 borbena vozila pešadije, 103 oklopna transportera, 964 borbena oklopna vozila, 660 automobila, 210 artiljerijskih oruđa, 38 lansera. raketni sistemi, uključujući devet HIMARS-a i šest MLRS proizvedenih u SAD, devet lansera protivvazdušnih raketnih sistema, pet transportnih vozila za punjenje, 50 stanica za elektronsko ratovanje, 11 protivbaterijskih radara, tri radara protivvazdušne odbrane, 22 jedinice inžinjerije i ostala oprema, od toga 13 inžinjerijskih vozila za čišćenje, jedna raketna instalacija za čišćenje -77, kao i tri oklopna remontno-evakuatorska vozila.

Pročitajte OVDE o ruskom napadu na Selidovo

Izvor: PRavda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA