Najnovije

ŠIPTAR U BUNILU: Maćedonci tvrdi da Srbija vodi hibridni rat protiv "Kosova"

Ministar odbrane Ejup Maćedonci izjavio je da Srbija vodi hibridni rat protiv Kosova, istakavši da glavnu pretnju Kosovu predstavlja hegemonistički i agresivni pristup Beograda, piše Albanijan post.
Maćedonci

Maćedonci

"Institucije u Srbiji, sinhronizovanim angažovanjem diplomatije, privrede, informisanja i vojske, imaju za cilj da nanesu štetu vitalnim interesima naše Republike. Srbija izaziva zabrinutost. Konvencionalnim i nekonvencionalnim metodama vodi hibridni rat protiv Kosova" izjavio je Maćedonci u intervjuu za taj portal.

Maćedonci ocenjuje da je svest institucija i građana o ovim hibridnim pretnjama "neophodna da se kosovsko društvo pripremi da bude otporno na njih".

On je istakao da svakim danom sve više dokazuje "da su KBS profesionalna snaga, interoperabilna sa Natoom i dovoljno zrela da doprinese u mirovnim operacijama“.

"KBS je do sada više puta učestvovao u misijama u inostranstvu za razne operacije. Ovde bih izdvojio zajednički desant sa američkim trupama u okviru operacije 'Inherent Resolve' u Kuvajtu 2021. godine, zajednički desant sa britanskim jedinicama na Foklandska ostrva i Belize, desant za operacije traganja i spasavanja u Albaniji i Turskoj, kao i nedavno učešće u timskoj obuci KSB-a u okviru operacije 'Interflek' u Ujedinjenom Kraljevstvu, gde zajedno sa drugim partnerima izvodimo taktičku borbenu obuku za ukrajinske regrute“, potvrdio je on.

Pročitajte OVDE o razgovoru Putina i Vučića

Izvor: Kosovo Onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA