Najnovije

Vulin: Znamo protiv koga i sa kim smo se borili, nećemo uvesti sankcije Rusiji

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin izjavio je povodom 80 godina od oslobođenja Beograda da, za razliku od većine evropskih naroda, Srbi za slobodu duguju samo sebi, a da je Crvena armija 1944. godine pomogla da se oslobodi Beograd, na čemu je Srbija zahvalna i neće, kako je poručio, postati deo antiruske histerije.

Za razliku od većine evropskih naroda, Srbi za slobodu duguju samo sebi, a ostali narodi duguju Sovjetskom savezu i Crvenoj armiji, ali, kako je ocenio Vulin, oni su to odavno zaboravili i kod njih nema zahvalnosti.

„Mi smo zahvalni i za ovu pomoć. U tome je razlika između nas i drugih naroda. Pa upravo zbog toga ne zaboravljamo istoriju, ne zaboravljamo šta je bilo, ne zaboravljamo kako je bilo i protiv koga smo se borili, sa kime smo se borili, ali isto tako znamo i kuda koračamo. Upravo zbog toga nećemo uvesti sankcije Ruskoj Federaciji i nećemo promeniti svoju politiku i nećemo postati deo antiruske histerije“, poručio je Vulin.

Vulin je naveo da je oslobođenje Beograda svakako jedan od najznačajnijih datuma iz istorije Drugog svetskog rata.

„Važnije ipak je da smo se mi četiri godine sami borili protiv nacista, sami smo se borili protiv nemačkih okupatora i njihovih saradnika, a 1944. godine Crvena armija nam je pomogla da oslobodimo i Beograd“, rekao je Vulin.

Beograd je u Drugom svetskom ratu oslobođen pre 80 godina, na današnji dan, 20. oktobra 1944. godine, posle tri godine i sedam meseci nemačke okupacije.

MARKO ĐURIĆ POD LUPOM - MI SNAGA NARODA IMA PITANJA: Da li je javnost Srbije obmanuta?

Izvor: Sputnik.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA