Najnovije

RUSKA VOJSKA NAPREDUJE U SELIDOVU: Probijena odbrana sa više pravaca, situacija za VSU kritična

Ruska vojska nastavlja svoje napredovanje u Selidovu, probijajući odbranu ukrajinskih snaga sa više pravaca. Ukrajinski izvori priznaju da je situacija oko grada sve gora, dok su ruske snage već obezbedile svoje položaje unutar Selidova.

Oficir VSU sa pozivnim znakom „Aleks“ potvrdio je da su ruske snage postigle uspeh u istočnom delu grada i sada se nalaze u privatnom sektoru.

Nakon uspeha na periferiji, očekivano je da će Rusi krenuti u akciju u samom centru, što je sada postalo realnost. Pešadija se kreće od kuće do kuće, a borbe u gradu se sve više intenziviraju, sa sukobima na severu, istoku i jugu.

Ukrajinski izvori takođe izveštavaju da su Rusi preuzeli kontrolu nad još jednom šumom severno od grada, čime se krug oko ukrajinskih snaga zatvara. Napadi se nastavljaju i u okolini Višnjevog, gde se često čuju artiljerijski udari i avijacija.

Ukrajinski snajperista Prošinski ističe da je ključni problem ukrajinske vojske nedostatak ljudstva, što omogućava Rusima da napreduju u malim grupama i zauzimaju nove pozicije.

ZAŠTO UKRAJINA I GRUZIJA NISU PRIMLJENE U NATO: Planovi da budu „živa snaga“ u ratovima protiv Rusije, tvrdi „Gruzijski san“

Izvor: Pravda.rs


 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA