Najnovije

SLEDEĆI SATI SU KLJUČNI! Žestoka ofanziva ukrajinske armije

Ukrajinska vojska je pokrenula seriju kontranapada bacajući velike snage u borbu, usmeravajući se na strategijski važan rejon u Kurskoj oblasti. Posebno žestoke borbe vode se u blizini naselja Zeleni Šljah i Novoivanovka, gde su ukrajinske snage pokušale da probiju ruske linije odbrane.

Kolone ukrajinske tehnike, uključujući oklopna vozila i tenkove, suočavaju se sa odlučnim otporom ruske artiljerije i modernih FPV dronova koje koriste jedinice „Severnjaka“. Ovi dronovi, specijalno opremljeni za napade na oklopne jedinice, značajno usporavaju napredovanje ukrajinskih snaga, zadajući im velike gubitke.

Prema informacijama sa terena, borbe se vode u složenim uslovima, pri čemu obe strane koriste svu raspoloživu tehniku. Ruska armija drži utvrđene položaje u ovom rejonu, uz snažnu artiljerijsku podršku, ali je situacija i dalje dinamična i promenjiva.

Ukrajinski pokušaji da izvrše proboj ovih ključnih položaja su do sada bili odbijeni, ali izvori sa lica mesta upozoravaju da borbe ne jenjavaju i da ukrajinska vojska ubacuje dodatne snage u ovaj rejon. Vode se teške pozicione borbe, sa povremenim artiljerijskim udarima i pokušajima prelaska u ofanzivu.

Strateški značaj ove oblasti je ogroman, jer se nalazi na liniji snabdevanja i logistike. Ukoliko bi ukrajinske snage uspele da osvoje ove položaje, otvorile bi sebi put ka dubljim delovima Kurske oblasti, što bi moglo značajno da ugrozi ruske snage u regionu.

Situacija se prati u realnom vremenu, a izveštaji sa terena ukazuju da će sledeći sati i dani biti ključni za ishod borbi u ovom sektoru.

BIĆE VELIKIH IZNENAĐENJA: Trinaest država želi da postane partner BRIKS-a

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA