Najnovije

DODIK PORUČUJE IZ KAZANJA: Izolacija Rusije i Putina dokazano bezuspešna!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je za RT Balkan da su lideri prvog dana Samita pokazali posvećenost ideji BRIKS-a, da su doneli važne deklaracije koje daju odgovore na sve izazove koje imamo danas u svetu. Dodik je istakao da je "izolacija Rusije i ruskog naroda" nemoguća.
Dodik u Kazanju na Samitu BRIKS-a

Dodik u Kazanju na Samitu BRIKS-a

Dodik je ocenio da je i organizaciono i sadržajno prvi dan Samita BRIKS-a bio veoma uspešan.

Predsednik Srpske je na večeri povodom 16. Samita BRIKS-a u Kazanju za RT naveo da je bezuspešno očekivati da se izoluje Rusija:

"Upravo je zasedanje BRIKS-a pokazalo da je bezuspešno očekivati da se izoluju Rusija i ruski narod, da se izoluje Vladimir Putin, te da se na taj način pokuša sankcionisati Rusija."

Putin o “Kazanjskoj deklaraciji”: Postavili smo smernice dugoročne saradnje

Podsećamo, u Kazanju danas je nastavljen Samit BRIKS-a, a zemlje učesnice su usvojile završnu deklaraciju. Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin je istakao da je planirano da deklaracija bude dostavljena UN kao zajednički dokument. Ruski lider je na samitu pokazao i potencijalnu novu novčanicu jedinstvene valute BRIKS-a.

"Pripremljena je konačna deklaracija koja sadrži opšte ocene stanja u svetu, sumiranje rezultata ruskog predsedavanja BRIKS-om i postavlja smernice za dugoročnu saradnju", izjavio je Putin. 

Prethodno je Putin predložio da se oformi spisak zemalja-partnera BRIKS-a i da se to unese u završnu deklaraciju Samita, piše RT Balkan.

Govoreći o proširenju BRIKS-a, ruski predsednik je rekao da ne bi bilo ispravno ignorisati izvanredno interesovanje zemalja Globalnog juga i istoka.

Pogledajte OVDE prvu epizodu video serijala SSP-a o “Vučićevim lažima”

Izvor: Pravda / RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA