Najnovije

LITIJUM JE NA ZALASKU: TO JE DEFEKTNA TEHNOLOGIJA! Pričaju nam bajke i sumanute priče! (VIDEO)

Kopanje litijuma izazvalo bi zaista stravične posledice po pitanju naše ekologije, izjavio je reditelj Boris Malagurski gostujući na jutjub podkastu Pravi odgovor.  On je rekao da je to samo je jedan deo priče. 

- Drugi deo priče je da se nama to predstavlja kao velika razvojna šansa. Razvojna šansa neke države su ljudi, a ne prirodni resursi. Da su prirodni resursi pokretač ekonomije, onda bi afričke zemlje bile među najbogatijima na svetu. Naprotiv, one su među najsiromašnijima. Isto to sada imamo sa Rio Tintom i nekim drugim zapadnim faktorima, koji gledaju na Srbiju kao na neku afričku zemlju, koju će da eksploatišu – zaključuje reditelj. 

Malagurski je naveo i treću stvar, a to je, da je litijum, prema njegovim rečima „jedna defektna tehnologija koja je na zalasku“. 

- Ko je malo pratio vesti, video je koliko se često litijumske baterije zapale i to nakon što je auto ugašen. I može da zapali garažu, može da zapali celu zgradu. Upravo te činjenice treba da nas podstaknu da ulažemo u nove tehnologije. Da se nešto pitam, otvorio bih fabriku za proizvodnju natrijum-jonskih baterija, da mi budemo pioniri te tehnologije. Ili da smislimo neku treću, novu tehnologiju. Imamo bistre umove, mlade naučnike koji osvajaju nagrade – podseća Malagurski. 

On je naveo da nam pričaju bajke i da je cela ta priča sumanuta. Takođe, ukazao je kako nas obeshrabruju da se borimo, „jer je svaka borba uzaludna, a zapravo, svaki put kad smo se borili uspeli smo“. 

Otkrio je i pravo stanje demokratije i života u Kanadi, a takođe i kako je predsednik jedne južnoamaeričke zemlje tužio međunarodne kreditore i pobedio ih, tako da su otpisali 60 odsto duga te zemlje. Kako je rekao, i mi možemo da krenemo tim putem, a ko je taj predsednik i koje zemlje, saznajte u emisiji na kanalu Pravi odgovor.

Izvor: Pravda
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA