Najnovije

SITUACIJA JE KRITIČNA: Ukrajinci ubrzano gube teritoriju oko Časovog Jara (MAPE)

U poslednjim izveštajima sa bojišta na istoku Ukrajine, pojavile su se informacije o dramatičnom razvoju situacije u gradu Časov Jar, u Donjeckoj oblasti, gde su ruske snage, prema izveštajima, izvršile prodor u pozadinu ukrajinskih linija odbrane. Prema ukrajinskim vojnim izvorima, situacija je blizu prelomne tačke.

Ukrajinski izvori prenose da su ruski vojnici, koristeći oklopno izviđačko vozilo BDRM, uspeli da se probiju iza linija ukrajinskih snaga i izazovu pometnju u ukrajinskoj pozadini.

Poznati ukrajinski bloger, koji se predstavlja kao „Bahmutskij“, potvrdio je ove informacije na svom kanalu, navodeći da su snage OSU prinuđene da vode borbe za svaku kuću i podrum u gradu, ali je odbacio tvrdnje o potpunom opkoljavanju.

- Časov Jar nije u kotlu, ali situacija je kritična - naveo je „Bahmutskij“, priznajući da su ruski napadi u poslednje vreme izuzetno intenzivni.

Ovaj izvor takođe je prethodnog dana izvestio o teškoj situaciji za ukrajinske snage u Donjeckoj oblasti, ističući da ruske snage svakodnevno sprovode napade pod pokroviteljstvom dronova i artiljerije. „Pre nekoliko dana neprijatelj je koristio oklopna vozila i uspeo da se pomeri napred. Sada radimo na njihovom uništenju uz pomoć dronova i artiljerije“, napisao je on.

Osim direktnih napada na ukrajinske položaje, „Bahmutskij“ navodi da ruske snage koriste precizne bombe KAB u svakodnevnim artiljerijskim napadima na ukrajinske linije i pozadinu, što dodatno otežava situaciju za OSU.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA