Najnovije

VULIN BEZ OKOLIŠANJA: Ne verujem u budućnost Srbije u Evropskoj Uniji

BRIKS postaje prava i pouzdana alternativa EU., izjavio je za Sputnjik potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin i dodao da "lično ne vidi budućnost Srbije u EU".
Vulin

Vulin

„Lično, ne vidim budućnost u Evropskoj uniji, ne vidim budućnost Srbije u Evropskoj uniji, ali me brine i budućnost same Evropske unije kao organizacije. Za nas bi bilo neodgovorno da prekinemo sav naš rad u pravcu EU i da kažemo: šta je bilo, bilo je. Ne. Ali BRIKS je veoma važan. BRIKS postaje prava alternativa Evropskoj uniji. Pre par godina nismo imaju bilo kakvu alternativu Evropskoj uniji. Sada BRIKS, kao potpuno nova platforma, postaje prava i pouzdana alternativa“, rekao je Vulin agenciji na marginama samita BRIKS-a.

On je rekao da očekuje "mnogo" od samita, uključujući nove predloge i ideje, kao i šta će biti sledeći korak za vodeće zemlje BRIKS-a.

"Očekujemo da vidimo nove predloge, da vidimo nove ideje, da vidimo šta će biti sledeći korak vodećih zemalja BRIKS-a. Zajednička valuta? Hoće li ovo biti neka vrsta jačeg saveza? BRIKS je i dalje platforma. Nije ekonomski savez, to je platforma. Još uvek nema zajedničke institucije. Sačekaćemo, pa ćemo videti", dodao je on, navodi Sputnjik.

Samit BRIKS-a održava se u Kazanju od 22. do 24. oktobra.

Pročitajte OVDE šta Politiko piše o Vučiću

Izvor: Pravda.rs / Sputnjik

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA