Najnovije

DODIK: Neće proći laž o kampovima za obuku, dokazaćemo koliki je Marfi lažov

Ovo je pokušaj američke ambasade da skrene pažnju sa činjenice da smo mi danas ovde u Kazanju, poručio je predsednik Srpske.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je priča o kampovima za obuku obična laž, kojoj se pridružila i ambasada SAD u BiH, i najavio da će u Istočnom Sarajevu u subotu organizovati sastanak svih zvaničnika i nadležnih službi da bi to i dokazao. On je rekao i da će obavestiti i Rusiju o lažima koje se plasiraju protiv Republike Srpske.

"Pozvao sam sve predstavnike Oružanih snaga, Ministarstva odbrane sa nivoa BiH, Ministarstva bezbednosti, predstavnike Policije, predsednika Vlade, člana Predsedništva, poslanike, delegate, predstavnike Civilne zaštite i druge, rekao je Dodik za RTRS.

On ističe da laž o kampovima ima za cilj da održi negativnu priču o Republici Srpskoj i pruži priliku muslimanima da i dalje klevetaju i lažu, kao što to radi ministar inostranih poslova Elmedin Konaković.

"Izjavio kako sam ja došao ovde da sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom pravim plan za rušenje BiH. Rusija stoji samo iza Dejtonskog sporazuma. Veoma smo dobro razumeli šta znači stajati iza Dejtonskog mirovnog sporazuma. Ruski stav je da stoji iza teritorijalnog integriteta BiH. Mi to dobro razumemo, ukazao je Dodik koji u Rusiji predvodi delegaciju Republike Srpske na Samitu BRIKS-a.

On smatra da Konaković to radi samo da bi pobegao od priče o njegovoj vezi sa narko-kartelima, i da sada u Sarajevu izmišljaju i ovakve laži.

"Niko njih ne napada. Oni sami sebe napadaju lažima i mržnjom prema Srbima. Sve ovo što oni čine u pogledu satanizacije polako jenjava. Ambasador (SAD) Majkl Marfi je uhvaćen ponovo u laži i potpuno je diskreditovan da bude neki ozbiljni predstavnik. Zato i organizujemo sastanak da upoznamo svetsku ali i američku javnost koliki je on lažov", kaže Dodik.

On je istakao i činjenicu da je mnogo militantnih poslanika u Evropskom parlamentu koji laž prihvataju kao istinu, i da će i ovu pokušati da iskoriste protiv Srba, navodeći da se sve radi po isprobanom principu i da je izveštaj naručen iz Moldavije.

"Prosto je neverovatno da to ima služba iz Moldavije a da to nema Obaveštajna služba BiH, službe Nemačke, Srbije, Francuske, Britanije, nema ni CIA, samo ima Moldavija. Marfi je jedino bio zabrinut kada je smišljao ovu laž. Sada se oseća bolje jer je smislio još jednu podvalu Srbima. To ne može da prođe", kategoričan je Dodik.

Dodik je da ovo nije prvi put da se laže o kampovima u Republici Srpskoj, i da je to već radio bivši ministar bezbednosti Dragan Mektić.

"Neka nam pokažu gde se nalazi taj kamp mi ćemo ga sravniti sa zemljom. Samo neka nam pokažu gde je. Nećemo oklevati. Ne mogu ništa ni pokazati kada lažu", zaključio je Dodik.

Dodik ističe da su u BiH postojali kampovi, ali isključivo u Federaciji, i da su se u njima obučavali militanti.

"Jedini militantni kampovi koji su postojali bili su na muslimanskoj strani", naglasio je Dodik.

On kaže da su osnovani u FBiH odmah po završetku rata, te da su ih formirale vehabije.

"Ovo što sada rade je blefiranje i pokušaj američke ambasade da skrene pažnju sa činjenice da smo mi danas ovde u Kazanju i da naprave negativnu atmosferu pred dolazak predsednika Evropske komisije Ursule fon der Lajen u BiH, te na taj način pokušavaju da održe još jednu laž koja će se provlačiti kroz evropske izveštaje o stanju na Balkanu", zaključio je predsednik Republike Srpske.

RUSIJA POSTALA ČETVRTA NAJVEĆA EKONOMIJA NA SVETU: Prema proceni MMF-a, cilj postignut ranije od plana

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA