Najnovije

PLENKOVIĆ UOČI "VELIKE UKRAJINSKE ODLUKE": Rusi će da slave Milanovića - on peva rusku pesmicu!

Dan uoči glasanja u hrvatskom Saboru o odobrenju učešća Hrvatske u novoj NATO pomoći Ukrajini, premijer Hrvatske Andrej Plenković tvrdi kako ona ne podrazumeva da će vojnici biti poslati u Ukrajinu, ali ne negira da će pojedini oficiri za vezu biti poslati u Kijev.
Plenković

Plenković

On je na konferenciji za medije rekao da bi u okviru aktivnosti podrške Ukrajini NSATU dva hrvatska vojnika trebalo da odu u nemački Vizbaden, ali ne i u Ukrajinu i da mu već "pomalo dosadno deluje" stalno da govori isto, prenosi zgarebački "Indeks".

Ipak, predsednik Hrvatske Zoran Milanović i deo opozicije tvrdi da se Hrvatska preko NSATU uvlači u sukob sa Rusijom, a Plenković kaže da se radi o "manipulacijama i dezinformacijama" koje je Milanović generisao, a deo opozicije "nekritički prihvatio".

"Vlada će tu temu isterati do kraja. Nisam još od opozicije čuo šta imaju protiv dva vojnika u Vizbadenu. Nema slanja hrvatskih vojnika u Ukrajinu. Niti ko to predlaže, niti to može da se dogodi", rekao je Plenković.

Prema njegovim rečima, NATO će u Ukrajini u sklopu aktivnosti imati nekoliko vojnika za vezu, ali da je reč o ljudima koji "ne idu da ratuju" nego da nadziru logistiku misije.

"Nijedan od njih neće biti iz Hrvatske koja šalje samo dvoje od ukupno 700 vojnika", rekao je Plenković.

Najavio je da će na narednu sednicu saborskog Odbora za odbranu doći v.d. zamenika generalnog sekretara NATO Boris Ruge kako bi odboru, medijima i javnosti tačno objasnio šta je NSATU.

Plenković je kazao da Rusi slave Milanovića jer, kako je rekao, peva njihovu pesmicu i kritikovao ga zbog narativa o "zaraćenim stranama" umesto o "Rusiji kao agresoru" i Ukrajini kao žrtvi.

"Apelujem na opoziciju da radi dugoročnog kredibiliteta vlastitog zdravog razuma stanu na pravu stranu istorije", rekao je Plenković.

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA