Najnovije

PUTIN: Ukrajina se koristi za stvaranje opasnih pretnji po bezbednost Rusije

Neophodno je proširiti prisustvo afričkih zemalja u Savetu bezbednosti UN, čiji su se lideri okupili na samitu BRIKS-a, rekao je ruski predsednik.

Ukrajina se koristi za stvaranje kritičnih pretnji po bezbednost Rusije, ignorišući vitalne interese Moskve, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin na plenarnoj sednici samita BRIKS-a u formatu "BRIKS plus/autrič".

Prema njegovim rečima, oni koji žele da nanesu strateški poraz Rusiji ne znaju istoriju zemlje, to su iluzorne kalkulacije.

"Sada i uopšte ne kriju cilj da našoj zemlji nanesu strateški poraz. Iskreno ću reći da su to iluzorni proračuni koje mogu da naprave samo oni koji ne poznaju istoriju Rusije i ne vode računa o jedinstvu, sili duha i zajedništvu njenog naroda kovanog vekovima", naveo je Putin.

Ruski predsednik je dodao da se krše principi jednake i nedeljive bezbednosti i podstiču međudržavni i međusobni sukobi.

"Jedan od primera za to je Ukrajina, koju su iskoristili i koriste za stvaranje kritičnih pretnji po bezbednost Rusije, ignorišući naše vitalne interese, pravednu zabrinutost i kršenje prava ljudi koji govore ruski", naglasio je Putin.

On je ukazao da je neophodno proširiti prisustvo afričkih zemalja u Savetu bezbednosti UN, čiji su se lideri okupili na samitu BRIKS-a.

Predsednik Rusije pozvao je sve zainteresovane zemlje da razvijaju koridor "Sever-Jug" i Severni morski put.

UKRAJINSKA VOJSKA IZBAČENA IZ OLJGOVKE: Selo u Kurskoj oblasti prepuno uništene ukrajinske tehnike (VIDEO)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA