Najnovije

URUŠAVA SE CEO FRONT: Ukrajinci beže iz Selidova – Rusi opkoljavaju Kurahovku i Gornjak

Grupa Ukrajinaca iz 15. brigade Nacionalne garde pokušala je da se probije na zapad prema Višnjevomu u oklopnom automobilu „Kozak-7“.  Pod jakom vatrom ruskih snaga, koje već kontrolišu teritoriju, objavio je Telegram-kanal Vojvoda javlja.

Kanal Condottiero takođe tvrdi da Ukrajine beže iz Selidova prema selo Višnjovoje.

Telegram-kanal „Vojni izviđač” prenosi da su ruske trupe zaobišle Selidovo sa juga i zauzele Višnjovoje i da su presekle Ukrajincima put za bekstvo. Odnosno: da je Selidovo blokirano.

Britanski vojni stručnjak Aleksandar Merkuris navodi da su ukrajinske jedinice koje se bore u Selidovu zarobljene i da ne mogu da napuste grad.

Odbrana neprijatelja na frontu Pokrovsk-Kurahovo počela je intenzivno da se urušava poslednjih sati, izjavio je moskovski vojni ekspert – pukovnik Jurij Katjonok.

I dodatno objasnio: „Ukrajinci se žale da neke njihove jedinice beže iz Selidova bez naređenja. To je našim snagama omogućilo da značajno napreduju u samom gradu. Na devetospratnici nasuprot pijace već se vije ruska trobojka. Naši napreduju i sa severozapada. Ukrajinci su pokušali sa kontranapadom“.

Prema Katjonku, 9. posebna motostreljačka brigada napredovala je znatno južno od Selidova - od Cukurina u pravcu Novodmitrovke.

Jugoistočno od Cukurina, 114. brigada je zauzela Izmailovku. Pored toga, došlo je do značajnog napretka ruskih snaga koje opsedaju Gornjak.

Vojni bloger Jurij Podoljaka svemu je dodao:

- Oslobođenje Izmailovke odseca jedinice Ukrajine koje se nalaze u Gornjaku od jednog od glavnih puteva snabdevanja. Naše trupe napreduju u zapadnom delu Gornjaka. Neprijatelj se povukao u rejon rudnika broj 42 „Kurahovskaja”. Ovo znači da je u toku operativno opkoljavanje Gornjaka i Kurahovke. Gubitak rudnika pretvoriće situaciju za Oružane snage Ukrajine u katastrofu. Ako ne pobegnu – čeka ih  drugi Ugledar.

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA