Najnovije

Gujon demantuje "Tajms": Vučić nije rekao da bi Srbija mogla da odbaci EU i pristupi BRIKS-u

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju je zamolio britanski list i autora članka da se javno izvine "zbog obmanjivanja javnosti i da promene naslov članka koji je zasnovan na lažnom citatu".

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon reagovao je na pisanje britanskog "Tajmsa", demantujući da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da bi "Srbija mogla da zaobiđe EU i uđe u BRIKS".

Gujon je reagovao na društvenoj mreži Iks, pružajući kao dokaze Vučićeve izjave sa datumima kada su objavljene.

"U intervjuu za RTS u vestima (21.10.24) govoreći o samitu BRIKS-a i učešću Srbije, predsednik Aleksandar Vučić je podsetio da je Srbija odavno donela odluku da se pridruži EU. Samo tokom prošlog i tekućeg meseca, predsednik Vučić se sastao i razgovarao o putu Srbije ka EU sa brojnim evropskim zvaničnicima u zemlji i inostranstvu. U prilog tome govori i to što je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen danas u poseti Srbiji", navodi Gujon.

On je dodao da je Vučić više puta potvrdio posvećenost Srbije procesu evropskih integracija, kako u unutrašnjim reformama, tako i kroz zajedničku ekonomsku i infrastrukturnu saradnju sa susednim zemljama članicama EU.

BRUTALNA AKCIJA I SAMOUBILAČKI NAPAD UKRAJINSKE ARMIJE: Ruske elitne jedinice rešavaju paklenu situaciju (VIDEO)

Izvor: Rt.rt

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA