Najnovije

RUSI U ŠOKU: Ruska vojska napadnuta u Čečeniji - jedan ruski vojnik poginuo!

Ruski vojni konvoj napadnut je sinoć u Čečeniji.
Ruski vojnik...

Ruski vojnik...

 

Jedan ruski vojnik poginuo je u napadu koji se dogodio na periferiji Groznog, glavnog grada Čečenije, javili su ruski državni mediji.

„Nepoznati ljudi napali su vojni konvoj u predgrađu Groznog. U granatiranju, jedan od vojnika je ubijen, a drugi ranjen. On je hospitalizovan i nije u životnoj opasnosti. Preduzimaju se mere za pronalaženje i hapšenje napadača“, citira državna novinska agencija RIA Novosti lokalnu jedinicu Rosgvardije, Nacionalnu gardu Rusije.

Čečenija

Moskva je vodila niz krvavih ratova u Čečeniji 1990-ih i ranih 2000-ih, zbrisavši pobunjeničke snage koje su nastojale da se otcepe od Rusije. Kremlj je čečenske separatiste okrivio za nekoliko terorističkih napada širom zemlje.

Lider Čečenije Ramzan Kadirov vlada regionom skoro dve decenije, obezbeđujući sebi beneficije od Moskve u zamenu za nepokolebljivu lojalnost predsedniku Vladimiru Putinu.

Navodne grupe za ljudska prava kažu da Kadirov vlada regionom kao svojim ličnim feudom, nemilosrdno se obračunavajući sa svojim protivnicima i drastično ograničavajući ljudska prava.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA