Najnovije

Fon der Lajenova o otkazivanju sastanka s Vučevićem: Bila je to jasna poruka

Predsednica Evropske komisije otkazala je unapred planirani sastanak sa premijerom Srbije Milošem Vučevićem tik nego što je trebalo da se održi i to zbog njegovog susreta sa ruskim ministrom.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen prvi put se oglasila nakon odluke da odbije sastanak sa srpskim premijerom Milošem Vučevićem u Beogradu.

Na novinarsko pitanje o ovoj odluci, postavljeno na konferenciji za medije u Prištini, gde je otputovala nakon Beograda, Fon der Lajenova nije dala jasan odgovor.

"Za mene je bila jasna poruka što me na sastanku primio predsednik Srbije, a pre mene su bili premijeri Poljske i Grčke, umesto da ode u Kazanj. Bila je to vrlo jasna poruka i to je dobro", poručila je Fon der Lajenova.

Podsetimo, predsednica Evropske komisije otkazala je unapred planirani sastanak sa premijerom Srbije Milošem Vučevićem baš pre nego što je trebalo da se održi.

Kako je za N1 potvrdio portparol Evropske komisije, zaključeno je da nema potrebe da se Fon der Lajenova sastane sa Vučevićem nakon saopštenja o njegovom sastanku sa ministrom ekonomskog razvoja Rusije Maksimom Rešetnjikovom u kojem je navedeno da je planirano jačanje saradnje u oblasti ekonomije i ostalih politika.

VUČIĆ: Srbija postala poprište hibridnog rata, ne mogu da podnesu da razgovaramo sa Rusima

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA