Najnovije

Posle bespravnog privođenja i prebijanja: Tzv. kosovska policija tvrdi da ih je uhapšeni Srbin vređao

Iz takozvane kosovske policije ističu da su zbog sumnje da je lice u alkoholisanom stanju, policajci tražili da uradi alkotest, ali da je osumnjičeni odbio, a da je pritom pričinio štetu u jednoj radnji i da je vređao policajce

Takozvana kosovska policija je saopštila da je noćas, dva i po sata posle ponoći, na Trgu Car Lazar u Severnoj Mitrovici uhapsila Miloša Subotića zbog toga što je, kako navode, pričinio štetu u jednoj radnji, vređao policajce i odbio alkotest. 

Grupa organizacija civilnog društva sa severa Kosova i Metohije osudila je ranije danas bespravno privođenje i prebijanje Srbina Miloša Subotića od strane kosovskih policajaca i navela da prekida saradnju sa Euleksom dok ta misija ne iznese ocenu o radu policajaca i specijalaca na severu. Prebijanje Subotića osudile su Srpska lista, Kancelarija za KiM, grupe organizacija civilnog društva i mnogi drugi.

Zamenik ombudsmana na "Kosovu" Srđan Sentić uveren je da Miloš Subotić ni na koji način nije izazvao primenu sile od strane Kosovske policije. On je istakao da se takva praksa policije, koja obuhvata nehumano postupanje i neprimerenu upotrebu sile, mora zaustaviti i sankcionisati.

Kosovska policija: Subotić uhapšen zbog vređanja

"Noćas nešto posle pola tri, policijska jedinica koja je bila na službenoj dužnosti na centralnom mostu kod Trga Car Lazar, naišla je na lice M.S, koji je pokušao oštetiti razne stvari i opremu koji su bili opasani mrežom, a koji su bili vlasništvo radnje. Osumnjičena osoba je oštetila mrežu i ušla u privatno vlasništvo", navodi se u policijskom izveštaju objavljenom na Fejsbuku.

Dodaju da su policajci prvobitno tražili od lica da prekine sa svojim postupcima, ali da je on odbio i da je ne poštujući naređenja policijskih službenika, počeo da vređa službenike policije na srpskom jeziku.

"Uprkos kontinuiranim pokušajima policijskih službenika da ga spreče da se tako ponaša on se nije zaustavio i nije se povinovao naredbama policije, pa su službena lica bila prinuđena da ga uhapse i sprovedu u policijsku stanicu", tvrdi tzv. kosovska policija.

Ističu da su zbog sumnje da je lice u alkoholisanom stanju, policajci tražili da uradi alkotest, ali da je osumnjičeni odbio.

"Policija je, prema zakonskoj proceduri, protiv osumnjičenog prijavila prekršaj zbog vandalizma, a potom je pušten. Obavešten je i Policijski inspektorat Kosova, kako bi ispitao navode da su policijski službenici maltretirali dotičnu osobu", navodi se u saopštenju.

Dodaju i da "ostaju posvećeni ispunjavanju svojih dužnosti u interesu održavanja javnog reda i mira, zaštite javne i privatne imovine, kao i tretmana svih građana bez razlike u skladu sa zakonskim procedurama".

SPREMA SE GRANATIRANJE IRANA I TO ĆE BITI BRUTALNO! Ovo je plan...

Izvor: Rt.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA