Najnovije

AMERI ISPALILI ŠIPTARE ZA DŽAVELINE: Šiptari u teškom blamu - dali pare, a robe nema!

Početkom ove godine objavljeno je da je Kosovo kupilo protivtenkovske rakete DŽavelin od Sjedinjenih Država. Međutim, vremenski okvir njihovog dolaska ostaje neizvestan, piše prošiptarski portal RKS NJuz.
Maćedonci zvani "Pušavelin"

Maćedonci zvani "Pušavelin"

Prema rečima ministra odbrane Ejupa Macedoncija, ne očekuje se da projektili stignu u preostala dva meseca 2024. godine, već od 2025. godine.

Makedonci je naveo: „Razgovaramo o dolasku sistema u odgovarajuće vreme.”

On je dodao da ne veruje da će se to dogoditi u naredna dva meseca.

„Nastavljamo da ispunjavamo obaveze koje proizilaze iz ugovora za DŽaveline. Prvu uplatu smo izvršili u martu ove godine, a do kraja ove godine završićemo i drugu ratu za kupovinu sistema DŽavelin. Mi smo u diskusijama o dolasku sistema DŽavelin u pravo vreme. Čak i tokom nedavne posete SAD, general Jašari, komandant Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS), pokrenuo je pitanje sistema DŽavelin. Pošto su preostala samo dva meseca ove godine, ne verujem da ćemo ih videti u ovom periodu“, rekao je on u intervjuu za „Dpt te Fidani“.

Makedonci je naglasio da će sistemi biti na Kosovu „od 2025. godine“:

„Verujem da ćemo ih imati vrlo brzo. Ideja je da ih imamo na raspolaganju kada nam zatrebaju za validaciju i sertifikaciju naših jedinica. Period od 2025. godine je kada će nam sigurno trebati. Ne preciziram tačnu godinu, ali sigurno ćemo ih imati od 2025.”, kaže Maćedonci.

Podsećamo, Šiptari su se početkom godine hvalili na sva zvona kupovinom protivtenkovskog oružja DŽavelin i to je praktično jedina kupovina koju su dogovorili sa SAD-om, a čak i to ne uspevaju da realizuju, što najbolje pokazuje “snagu” ilegalne bande poznate pod nazivom KBS, “Kosovske bezbedonosne snage”, ali pokazuje i savezništvo Prištine i Vašingtona u pravom svetlu.

Pročitajte OVDE o stanju na frontu u Ukrajini

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA