Najnovije

PREBROJANI GLASOVI U GRUZIJI! Čeka li nas novi Majdan?

Centralna izborna komisija Gruzije završila je prebrojavanje glasova sa svih biračkih mesta, vladajuća partija Gruzijski san osvojila je 53,92 odsto glasova.

Na osnovu obrađenih glasačkih listića sa 3.110 od 3.111 biračkih mesta, vladajući Gruzijski san osvojio je 53,92 odsto glasova. U parlament su ušle i četiri opozicione stranke koje su dobile ukupno 37,78 odsto glasova.
Rezultati glasanja na jednom biračkom mestu u Marneuliju poništeni su nakon incidenta koji je uključivao masovno ubacivanje glasačkih listića.

Opoziciona Koalicija za promene, koja nije priznala rezultate parlamentarnih izbora, saopštila je da je odbila poslaničke mandate i državno finansiranje. Partija je, takođe, odlučila da traži od Centralne izborne komisije da poništi njihove partijske spiskove kako niko ne bi mogao da u parlamentu zameni one koji su odbili poslaničke mandate. Prema gruzijskom zakonu, ako se mandat poslanika prekine pre roka, njegovo mesto zauzima sledeće lice na listi.

Partija Jedinstvo – Nacionalni pokret, koja je zasnovana na Jedinstvenom nacionalnom pokretu bivšeg predsednika Mihaila Sakašvilija, takođe neće učestvovati u radu parlamenta, jer ne priznaje rezultate izbora, izjavila je predsednik stranke Tinatin Bokučava.

U Gruziji su u subotu održani parlamentarni izbori. Glavna borba vodila se između vladajuće partije Gruzijski san, koja se zalaže za održavanje odnosa sa Rusijom, i opozicionih snaga koje se finansiraju iz zapadnih grantova.

Prethodne noći lideri opozicionih partija Jedinstvo – nacionalni pokret, Koalicija za promene i Jaka Gruzija odbili su da priznaju zvanične rezultate. U nedenju je istu odluku donela stranka Za Gruziju. Neki političari su obećali da će pokrenuti ulične proteste.

LUKAŠENKO "OBJASNIO": Vlasti u Kijevu su pogrešile što nisu na vreme...

Izvor: Sputnik.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA