Najnovije

RUSKE SNAGE KREĆU ŽESTOKO NAPRED! Ovo su nova osvojena uporišta

Ruske snage ostvaruju značajne uspehe na frontu kod Ugledara, prema izveštajima ukrajinskih vojnih analitičara. Važan napredak zabeležen je na Južnodonjeckom i Velikonovoselkovskom pravcu, što ukazuje na stratešku promenu u dinamici sukoba.

Na Južnodonjeckom pravcu, ruske trupe su uspele da oslobode Bogojavlenku i napreduju ka Novoukrainki, probivši linije odbrane na dubinu do 3,57 km. U okolinama ovog naselja vode se žestoke borbe, dok ruske jedinice nastoje da ostvare dalji proboj. Slična situacija je i u Šahterskom, gde su ruske snage ušle u centralne delove sela, prodvinuvši se za 3,7 km od početnih pozicija.

U Velikonovoselkovskom pravcu, uz podršku teške artiljerije, ruska armija je napredovala kroz Levadno i dolinu Gruševaя, pokrivajući područje široko 9,58 km i duboko 2,06 km. Ova ofanziva može dovesti do značajnih strateških prednosti za ruske snage u daljem toku sukoba.

Ovi razvoji na frontu podsećaju na nepredvidivost i ozbiljnost sukoba u istočnoj Ukrajini, gde se i dalje vode borbe za teritorijalnu kontrolu i dominaciju.

BUGARI REKLI "ADIO" RUSIJI: Gotovi izbori, sada je sve jasno u kom pravcu Sofija ide

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA