Najnovije

SSP TVRDI: Sukob Vučića i Gašića ugrožava bezbednost Srbije

Stranka slobode i pravde upozorava da je rad Ministarstva odbrane ugrožen zbog razdora u Srpskoj naprednoj stranci izazvanog sukobom Aleksandra Vučića i Bratislava Gašića. Dugo već ukazujemo da je vlast poništila sve inistitucije postavljajući nestručne kadrove, ali poslednji sukobi unutar SNS-a prete da potpuno uruše i ugroze rad ministarstva odbrane, što može imati dramatične posledice po funkcionisanje Vojske Srbije i bezbednost zemlje. 
SSP

SSP

Zoran Đorđević - finansista, Nebojša Stefanović - doktorand Megatrenda, Aleksandar Vulin – Vulin i Bratislav Gašić, čovek čije su hapšenje tražili inspektori Milenković i Mitić zbog narko-slučaja “Jovanjica”. Ovo je spisak ljudi koji su vodili ministarstvo odbrane, jedno od najvažnijih ministarstava tokom Vučićeve vlasti. Danas Ministarstvo odbrane ne vodi niko, jer je Gašić, to je svima već jasno, na ledu. Ne zbog toga što po kvalifikacijama nikada nije ni smeo da bude na nekom odgovornom mestu, već zbog sukoba sa Vučićem, stoji u saopštenju SSP-a.

“Bratislav Gašić je čovek koji nije uspeo da završi školu za građevinskog tehničara, nego je upisao smer za keramičara. U kruševačkom Trajalu je bio zaposlen kao šef službe za održavanje i čišćenje fabričkog kruga. Iznenada mu se u biografiji pojavilo da je završio Ekonomski fakultet u Nišu, a diplome su dobili i neki njegovi saradnici.  Dugo je već javna tajna da iza Gašićevog „studiranja“ stoji tadašnji rektor Univerziteta u Nišu Dragan Antić i prorektorica koja bila u komisiji kada je Gašić navodno diplomirao. O rektoru su mediji pre nekoliko godina pisali da je pred hapšenjem zbog niza zloupotreba tokom dvanaestogodišnjeg mandata, ali je čudesno cela ta tema zatrpana - navodno, posle Gašićeve intervencije. Danas se govori da će biti na tapetu, između ostalog, i zbog Gašićeve sumnjive diplome.”, navode u SSP-u.

“Gašićev pad počinje sa iskazanim nezadovoljstvom zbog postavljanja Vučevića za šefa SNS-a. Nastavlja se Banjskom, a kulminira davanjem informacija medijima o stanovima Vladimira Đukanovića, Vulinovim malverzacijama... Javna je tajna da je na njega mislio premijer Miloš Vučević kada je govorio o smeni ministara koji misle da su nesmenjivi. Sve te „porodične svađe“ odražavaju se na funkcionisanje ministarstva odbrane i bezbednost države. Vučić očigledno ne sme da smeni Gašića, jer je svedok mnogih nepočinstava vlasti i akter više afera, ali sa druge strane Gašić ne može da radi posao za koji je izabran. Cenu, kao i uvek, plaća Srbija. Samo je pitanje dokle.”, kaže se u novom saopštenju Stranke slobode i pravde.

Pročitajte OVDE o haosu u BRIKS-u i neslaganju Indije i Turske

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA