Najnovije

MEDVEDEV: Predsednica Gruzije prekršila Ustav, takvi se obično smene i hapse

Bivši predsednik Rusije prokomentarisao je proteste u Tbilisiju koji su održani na poziv predsednice Gruzije, a povodom rezultata parlamentarnih izbora od 26. oktobra na kojima je pobedila vladajuća partija Gruzijski san koja se zalaže za dobre odnose sa Moskvom.

Predsednica Gruzije Salome Zurabišvili je marioneta koja je prekršila Ustav i odbila da prizna rezultate, poručio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev povodom protesta koji su se večeras održali u Gruziji.

Protesti su, podsetimo, organizovani u Tbilisiju na poziv predsednice te zemlje što ona, po Ustavu, ne bi smela da radi, budući da ne bi trebalo da bude partijski opredeljena. Ona je na mitingu danas izjavila da će ostati do kraja sa opozicijom, odnosno, na evropskom putu, dok su predstavnici opozicije zatražili nove izbore koje žele da kontroliše zapadna izborna administracija. 

"Marionetska predsednica Gruzije odbila je da prihvati rezultate izbora i okrenula se protiv Ustava, pozvavši na državni udar. Uobičajena praksa u takvim slučajevima je uklanjanje sa dužnosti i hapšenje", napisao je Medvedev na mreži Iks. 

Na danas održanim protestima ispred parlamenta Gruzije okupilo se više hiljada ljudi. Neki od njih nosili su zastave Ukrajine, EU, SAD, dok su drugi ove simbole imali prišivene na odeći. U jednom trenutku, osim gruzijske himne, začula se i himna EU. Ruski mediji preneli su, pozivajući se na neimenovane ali zvanične izvore, da u Gruziju pristižu obučeni snajperisti iz Ukrajine koji bi trebalo da eskaliraju situaciju i dovedu do nove obojene revolucije.

STRANI PLAĆENIK PROBIO RUSKU GRANICU! Rusi ga sačekali pa izložili njegovo telo (UZNEMIRUJUĆA FOTOGRAFIJA)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA