Najnovije

NEVEROVATNE VESTI SA FRONTA: Amerikanac radio kao ruski agent - velika evakuacija u Ukrajini

Ruski državni mediji objavili su fotografiju na kojoj se vidi tajni saradnik ruske vojske u civilnoj odeći kako se grli sa pripadnicima ruskih specijalnih jedinica u borbenim uniformama.

Ruske specijalne službe i vojska izvršile su evakuaciju američkog državljanina iz Ukrajine. Kako se navodi reč je Amerikancu koji je radio kao ruski agent i dostavljao važne obaveštajne podatke, iz Ukrajine, ruskim snagama.

Ruski državni mediji objavili su fotografiju na kojoj se vidi tajni saradnik ruske vojske u civilnoj odeći kako se grli sa pripadnicima ruskih specijalnih jedinica u borbenim uniformama, ali lice tog čoveka je bilo zamagljeno na fotografiji, prenosi Rojters.

Agent koji je radio za Rusiju nazvan je "Tihi Amerikanac" prema naslovu romana Grejama Grina iz 1955. godine koji pripoveda o početku američke intervencije u Vijetnamu kroz avanture britanskog novinara i američkog agenta.

Ruske snage u Donjeckoj oblasti su saopštile da je tajni saradnik ruske vojske pružao vredne obaveštajne informacije tokom pune dve godine i da je pomagao ruskoj vojsci da "uspešno sprovodi precizne napade na neprijatelja."

Amerikanac koji je radio kao ruski agent omogućio je svojim informacijama nanošenje visoko preciznih udara na Ukrajinu, minimizirajući štetu civilnoj infrastrukturi i stanovništvu.
Državljanin SAD je navodno imao ključnu ulogu u pripremi napada na naselje Bogojavlenka kod Ugledara. Ovo prenosi telegram kanal „Vojni dopisnici ruskog proleća“.

"Ruske specijalne službe i vojnici 36. vazduhoplovne brigade evakuisali su vredan operativni izvor – državljanina SAD koji je odigrao ključnu ulogu u pripremi napada na selo Bogojavlenka u pravcu Ugledara“, piše na Telegramu.

Ambasada SAD u Moskvi je saopštila da za sada ne može da komentariše ove navode "zbog privatnosti."

"Leopard" pokušao da pobegne iz ruskog okruženja, naleteo na minu, a...

Izvor: Politika.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA