Najnovije

PADAJU KLJUČNE POZICIJE UKRAJINSKE ARMIJE! Detaljan izveštaj o napadima (FRONT TRENUTNO)

Na Kupjansko-Svatovskom pravcu, ruske snage nastavljaju da potiskuju ukrajinske vojnike iz većeg dela Krugljakovke, dok se borbe intenziviraju i oko Pesčanog. Uspehi ruskih snaga na ovom području praćeni su i napadima na ukrajinsku pozadinsku infrastrukturu, koju je ruska avijacija sistematski ciljala u cilju slabljenja logističke podrške protivniku.

Okruženje oko Kupjanska: Dok stanje u Petropavlovki ostaje stabilno, sve više izveštaja ukazuje na to da se ruske snage nalaze na manje od 2,5 km od Kupjanska. Pozicije ruske vojske su u nekim delovima čak i bliže, ali za konkretan napad na grad neophodno je osloboditi Petropavlovku i pripremiti uslove za forsiranje reke Oskol i okruženje Kupjanska.

Jug Stepove Novoselovke: Ruska vojska nastavlja napredovanje duž železničke linije, a objavljeni snimci sugerišu da su jedinice već dostigle put N-26, što bi moglo omogućiti pozicioniranje iza ukrajinskih jedinica u okolini Stepove Novoselovke. Tačna stabilnost pozicija na putu nije potvrđena, ali napredovanje na ovom sektoru pruža mogućnost za dodatni pritisak na ukrajinske snage.

Kontrola nad Krugljakovkom: Ruski vojnici su oslobodili većinu sela, približavajući se mostu preko reke Oskol. Borbe su koncentrisane oko rečnog korita i raskrsnice puteva R-79 i O-211942. Severnije, ruske jedinice su uspele da potisnu protivnika sa oboda Kolesnikovke, gde se kreću duž železničke linije prema šumama na zapadu.

Jugozapadno od Pesčanog: Ruski napad je rezultirao zauzimanjem nekoliko šumskih pojaseva, sa jedinicama koje sada napreduju ka jugu, u nastojanju da prodru između ukrajinskih utvrđenja. Ukrajinski položaji su postavljeni za odbranu prema istoku, dok rusko napredovanje sa severa slabi odbrambene kapacitete na ovom delu fronta.

Konfiguracija fronta kod Lozovog i Kopanki: Ruski vojnici sada kontrolišu celo rečište reke Žerebec od Artemovke (Mjasožarovke) do Andrejevke. Pojedini izveštaji navode proboj ka Pervomajskom, ali ovu informaciju za sada nije moguće potvrditi, jer je ruska zastava na obližnjoj kuli oborena dronovima.

Ruski vazdušni udari: Avionske jedinice VKS su uništile vojnu i transportnu infrastrukturu ukrajinskih snaga na levoj i desnoj obali Oskola. Ključni udari su izvedeni na most zapadno od Kupjansk-Uzlovog, a ruski piloti su takođe uništili punktove privremene dislokacije ukrajinskih jedinica u zapadnom Kupjansku i selu Boguslavka.

RUSKA ARMIJA PROBIJA UPORIŠTE UKRAJINSKE ARMIJE! Veliki i važan proboj na frontu

Izvor: Pravda.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA