Najnovije

RUSKA ARMIJA PROBIJA UPORIŠTE UKRAJINSKE ARMIJE! Veliki i važan proboj na frontu

Stanje na frontu u Aleksandro-Kalinovskom pravcu, po poslednjim izveštajima od 18:00 28. oktobra 2024. godine, ukazuje na intenzivne borbe ruske armije sa ukrajinskim snagama u Dzeržinsku. Uporedo, ruski vojnici su uspeli da slome odbranu ukrajinskih snaga zapadno od Novgorodskog, čime su značajno ugrozili protivničke pozicije na ovom delu fronta.

Borbe u Dzeržinsku: Na severu Dzeržinska, ruske snage su uspele da istisnu ukrajinske vojnike sa pozicija između ulica Dzeržinskog i Puškarenka. Ukrajinske snage su u ovom sektoru organizovale otpor uz pomoć kompleksa zgrada u ulici Ščorsa, koji je služio kao utvrđeni položaj. Ruski vojnici su u nekoliko talasa napada okružili ovaj kompleks, stvarajući poluokruženje. Borbe u ovom delu grada su i dalje u toku, dok ukrajinske snage koriste dronove za napade na ruske jedinice koje pokušavaju proboj.

Južni sektor Dzeržinska: Ukrajinske jedinice još uvek drže teritoriju oko šahte Dzeržinskog, što im omogućava da očuvaju prisustvo u šumama na jugoistoku, uprkos tome što su pod delimičnim okruženjem.

Mikronaselje Zabalka: Ovaj deo je poprište napetih sukoba, gde ukrajinske snage preduzimaju seriju kontranapada na severu Sverdlovog prospekta. U jednom od ovih sukoba, ruski dronovi su uništili ukrajinski BTR M113. Iako sukobi još uvek traju, ruski vojnici se susreću sa intenzivnim minobacačkim napadima koji otežavaju napredovanje.

❗ Gradska taktika borbe: Obe strane sve više koriste distanciono miniranje i protivtenkovske mine kako bi uništili protivnička uporišta i zaštitili svoje pozicije. Ova taktika je postala dominantna u gradskim borbama u Dzeržinsku i Časovom Jaru, delimično zbog ograničene upotrebe oklopne tehnike usled prisustva velikih brojeva dronova koji onemogućavaju lako napredovanje pehotnih jedinica.

Progres u Ščerbinovki: Ruski vojnici su, prema određenim informacijama, napredovali duž železničkog pravca u okolini Ščerbinovke. Na snimcima koje je objavio protivnik nije moguće sa sigurnošću utvrditi koje pozicije su napadnute, a tačan raspored snaga ostaje nejasan.

Operacije zapadno od Novgorodskog: Na ovom delu fronta ruska armija je uspostavila kontrolu nad tri važna utvrđenja, koja su činila deo ukrajinske linije odbrane na relaciji Leonidovka — Suha Balka. Proboj na ovom pravcu pruža šansu za obuhvat ukrajinskih snaga i dodatni prodor ka Suhoj Balci, što će omogućiti uspostavljanje okruženja oko ukrajinskih jedinica u zoni Valentinovka — Kalinovo.

Nastavak borbi ukazuje na sve veću dominaciju ruskih jedinica na ovom delu fronta i potencijalni dalji proboj u pravcu zapadnih pozicija ukrajinskih snaga.

RUSI PRŽE AMERIČKU VOJNU OPREMU! Žestoki udarci za pamćenje (VIDEO)

Izvor: Pravda.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA